Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 28/04/2020

Σε μία διαφορετική συνέντευξη συμμετείχε ο γνωστός ηθοποιός και μουσικός Τζάρεντ Λέτο με τον πρώην καθηγητή του στο λύκειο και πρώην κατάσκοπο της CIA και της αντιτρομοκρατικής με θητεία και στην Ελλάδα, Τζον Κυριάκου.

Ο Κυριάκου μεταξύ άλλων μίλησε για την εκτέλεση του ταξίαρχου και γείτονά του Στίβεν Σόντερς από την 17 Νοέμβρη αλλά και πώς ξέφυγε και ο ίδιος από την ένοπλη οργάνωση.

Εκείνη την Πέμπτη 8 Ιουνίου του 2000, ο Τζον Κυριάκου όπως λέει και ο ίδιος έφυγε από το σπίτι του στα Βόρεια προάστια, για να πάει στην δουλειά του. Επισήμως η δουλειά του ήταν Β΄ Γραμματέας της Αμερικανικής Πρεσβείας. Ανεπισήμως η δραστηριότητά του ήταν να ελέγχει την είσοδο τρομοκρατών από Αραβικές χώρες μέσω Αθήνας στην Ευρώπη και την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.

Ο Κυριάκου ήταν γείτονας με τον Στίβεν Σόντερς και δεν ήξερε ότι ήταν και αυτός στο σχέδιο εκτέλεσης της 17Ν.

Εκείνη τη μέρα οδηγούσε στην Κηφισίας ενώ λίγα μέτρα πιο πίσω του βρισκόταν το αμάξι του στρατιωτικού ακόλουθου Σόντερς.

Πέντε πυροβολισμοί σκοτώνουν τον Σόντερς το σώμα του οποίου πέφτει στην άσφαλτο. Ο Κυριάκου φτάνει στην πρεσβεία και εκεί καταλαβαίνει ότι οι εκτελεστές είναι δύο, πάνω σε μια μηχανή enduro και αμέσως μετά το χτύπημα προσπερνούν με ταχύτητα την θωρακισμένη BMW του και φεύγουν.

Ο πράκτορας θεώρησε ότι το χτύπημα και το γεγονός ότι βρισκόταν λίγα μέτρα μπροστά μποτιλιαρισμένος δεν είναι τυχαίο. «Tην στιγμή της επιχείρησης, στο αμέσως μπροστινό φανάρι ήταν μποτιλιαρισμένος Αμερικάνος οπλισμένος μεγαλοπράκτορας της CIA. Ήθελαν να σκοτώσουν εμένα αλλά ήξεραν ότι οδηγώ θωρακισμένο όχημα και είμαι οπλισμένος. Έτσι σκότωσαν τον γείτονά μου».

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis