Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 20/06/2018

To κείμενο που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αναγνώστη - αστυνομικό:

Η ύπαρξη αξιωματικών δύο ταχυτήτων, δημιουργεί αναπόφευκτα προβλήματα και στρεβλώσεις στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι αξιωματικοί οι οποίοι ασκούν τα ίδια καθήκοντα κι έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις, αντιμετωπίζονται από την πολιτεία διαφορετικά τόσ ο υπηρεσιακά, όσο κι οικονομικά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αδικίες, αντιπαλότητες κι έριδες, οι οποίες πολλές φορές οδηγούνται προς επίλυση στ α δικαστήρια.

[custom:google-ads]

Προκειμένου αρθούν οι αδικίες και εξαλειφθούν τα δημιουργηθέντα εξ αυτών προβλήματα, προτείνονται τα κάτωθι:

1. Δημιουργία ενιαίας επετηρίδας αξιωματικών, στην οποία θα εντα χθούν από κοινού οι απόφοιτοι της ΣΑΕΑ και των ΤΕΜΑ και θα προβλέπει την τοποθέτηση των αξιωματικών ΤΕΜΑ, αμέσως μετά τον τελευταίο αξιωματικό της ΣΑΕΑ της ίδιας χρονιάς αποφοίτησης από τις σχολές τους κι η οποία επετηρίδα δε θα διασαλεύεται σε όλο τον υπηρεσιακό βίο των αξιωματικών, με παράλληλη κατάργηση:

α) του περιοριστικού πλαφόν θέσεων αστυνόμων Α' κι υποδιευθυντών για τους των ΤΕΜΑ προερχομένων,

β) του καταληκτικού βαθμού του αστυνομικού υποδιευθυντή ως ταβάνι για τους προερχόμενους εκ των ΤΕΜΑ αξιωματικών

γ) του άρθρου 5 του Π.Δ. 24/97 και δ) των διακρίσεων μεταξύ αξιωματικών ΣΑΕΑ κι αξιωματικών ΤΕΜΑ και συγκεκριμένα

● ένταξη στην ίδια μισθολογική κατηγορία

● δικαίωμα υπηρέτησης στα εναέρια μέσα

● δικαίωμα υπηρέτησης ως αξιωματικοί σύνδεσμοι.

2. Αύξηση της διάρκειας φοίτησης στο ΤΕΜΑ, τουλάχιστον σε ένα ακαδημαϊκό έτος.

3. φοίτηση των προερχομένων εκ των ΤΕΜΑ αξιωματικών, στο ΤΕΜΕΣ. Επίσης, τα τελευταία χρόνια, με την εφαρμογή του Ν. 2008, έχ ει παρατηρηθεί ένα πλήθος προβλημάτων και δυσλειτουργιών, μεταξύ των οποίων η απαξίωση του θεσμού του αξιωματικού, η οποία είναι αποτέλεσμα της αθρόας παραγωγής αξιωματικών και μάλιστα άνευ εξετάσεων κι αξιοκρατικών κριτηρίων. Ανθυπαστυνόμοι χωρίς εξετάσεις, ονομάζονται αξιωματικοί κι έχοντας οργανική θέση ανθυπαστυνόμου, απολαμβάνουν τα " " προνόμια " που απορρέουν κι από τους δύο βαθμούς ( αποσπάσεις στα νησιά, μη ανάληψη ΕΔΕ και ΠΔΕ κτλ ).

Συγχρόνως ενίοτε, τοποθετούνται στην ιεραρχία του Σώματος, ψηλότερα από τους αξιωματικούς ΣΑΕΑ και ΤΕΜΑ, οι οποίοι μόχθησαν προκειμένου να γίνουν αξιωματικοί, δίνοντας απαιτητικότατες εξετάσεις, δημιουργώντας εύλογα παράπονα κι αισθήματα αδικίας. Ο μόνος τρόπος για να εξομαλυνθεί η υφιστάμενη κατάσταση, είναι η κατάργηση του εκτρωματικού Ν.2008 και των αποτελεσμάτων που αυτός επέφερε και πρόβλεψη για προαγωγή τιμής ένεκεν, των ανθυπαστυνόμων σε Υ/Β' μόνο με τη συμπλήρωση 35 ετών υπηρεσίας και με οργανική θέση υπαστυνόμου.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis