Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
καιρος
07:44 | 29/05/2022

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Θεσσαλία, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 26 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, από τις βραδινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Θρακικό τοπικά 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και κεντρικά τμήματα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονιά η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλκότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μπόφορ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά το βράδυ θα σταματήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι ισχυρά, από τις βραδινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis