Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:53 | 29/07/2015

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του policenet.gr

 

Η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης μετά το χθεσινό Συμβούλιο Μεταθέσεων γύρισε δεκαετίες πίσω.

Δυστυχώς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η Χώρα μας και με κοινή αποδοχή από όλους ότι χρειάζονται άμεσα τομές και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, η διοίκηση της πόλης μας αρνείται πεισματικά να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια, διοικώντας με ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ και ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ τρόπο.

Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθούν οι χθεσινές αναίτιες  μεταθέσεις δεκάδων συναδέλφων μας από τις υπηρεσίες τους ,δεδομένου ότι ουδέποτε δημιούργησαν πρόβλημα στην υπηρεσία, δεν ελέγχθηκαν  πειθαρχικά και στις περισσότερες περιπτώσεις στελέχωναν υπηρεσίες με οργανική δύναμη πολύ χαμηλότερη της προβλεπόμενης. Οι περισσότερες μεταθέσεις συνοδεύθηκαν από προτάσεις απομάκρυνσης των διοικητών και τμηματαρχών και αφορούσαν συναδέλφους οι οποίοι προφανώς δεν είναι καλοί στις “δημόσιες σχέσεις”, με αποτέλεσμα η διοίκηση να τους αντιμετωπίσει σαν αποδιοπομπαίους τράγους. Είναι ειρωνικό και συνάμα εξοργιστικό διοικητές οι οποίοι οφείλουν στο προσωπικό τους δεκάδες ημερήσιες αναπαύσεις, αδιαφορούν πλήρως για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού και καταστρατηγούν επί μονίμου βάσεως ωράρια αντί να προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και της αστυνόμευσης της πόλης, να απομακρύνουν ΑΝΑΙΤΙΑ συναδέλφους από τις υπηρεσίες τους.

Επίσης, συνάδελφοι οι οποίοι κλήθηκαν προσωρινά να καλύψουν θέσεις του νέου εγχειρήματος του αστυνομικού της γειτονιάς, κατόπιν πρότασης του Αναπληρωτή Υπουργού, με το πρόσχημα ενός σεμιναρίου που είχαν περάσει το 2009, μετατέθηκαν χθες οριστικά στις συγκεκριμένες θέσεις  χωρίς καν να ερωτηθούν. Για ακόμη μία φορά η Διοίκηση αποδείχθηκε ανακόλουθοι στις δεσμεύσεις τις, αφού μόλις πριν λίγους μήνες εικαζόταν ότι η μετακίνηση τους θα ήταν προσωρινή και οι μη επιθυμούντες θα απομακρύνονταν μετά την έκδοση σχετικής  διαταγής για δήλωση ενδιαφέροντος από το σύνολο της Γ.Α.Δ.Θ. για την στελέχωση του συγκεκριμένου θεσμού.

Πέρα όμως από τις παραπάνω περιπτώσεις, αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η ενίσχυση συγκεκριμένων υπηρεσιών οι οποίες λειτουργούν εύρυθμα, δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και θεωρούνται από τους συναδέλφους “προνομιακές”. Σε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις οι μεταθέσεις άγγιξαν διψήφιο αριθμό, όταν όλη η πόλη γνωρίζει ότι υπάρχουν Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας που υπολειτουργούν. Άραγε και αυτές αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας ή κάποιοι ενέδωσαν σε ρουσφετολογικές  “πιέσεις” που τους ασκήθηκαν.

Γίναμε θεατές και σε κάτι εξίσου παράλογο. Οι ήδη αποδυναμωμένες διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Θ. που έχουν φτάσει στο σημείο να εργάζονται οριακά με διψήφιο αριθμό συναδέλφων, αποδυναμώθηκαν εκ νέου και για την ενίσχυση τους στάλθηκαν γυναίκες(!). Να υποθέσουμε ότι και σε αυτήν την περίπτωση όλα έγιναν για το καλό της υπηρεσίας.

Η αποδυνάμωση των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων αποδεικνύει ότι η Ηγεσία της Γ.Α.Δ.Θ. στις φετινές μεταθέσεις σίγουρα δεν ενήργησε έχοντας ως κεντρικό άξονα την αποκατάσταση των αδικιών και την άμβλυνση των διαχρονικών μας προβλημάτων.

Καλούμε άμεσα την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία  να παρέμβει,  πριν ολοκληρωθεί η πλήρης διάλυση των εν λόγω Διευθύνσεων  από τους ανορθόδοξους χειρισμούς  συγκεκριμένων ατόμων.

Η Ε.Α.Υ.Θ. δεσμεύεται απέναντι σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι διώχθηκαν αδίκως από τις υπηρεσίες τους, ότι θα είναι δίπλα τους και θα τους στηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο μέχρι την τελική δικαίωση τους. Τέλος, καλεί τους ενδιαφερόμενους  να επικοινωνήσουν άμεσα με το προεδρείο της ένωσης για να ενημερωθούν διεξοδικά για τα δικαιώματά τους. 

 

 

                                                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο


                  Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας


          ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                                         ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis