Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:28 | 18/06/2016

"Αστακός" σήμερα το Ηράκλειο, με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας,εν αναμονή της άφιξης και της φιλοξενίας το Σαββατοκύριακο, των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.
Οι Ιεράρχες θα φτάσουν αεροπορικώς από τα Χανιά περίπου στις 15:30 και θα καταλύσουν σε κεντρικά ξενοδοχεία της πόλης, 
Η υποδοχή τους θα γίνει στις 18:30 το απόγευμα, στον Αγιο Τίτο,από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, και τιμές θα αποδώσει ένα άγημα της ΣΕΑΠ με έξι διμοιρίες, καθώς και τη Φιλαρμονική του Δήμου 
Θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν τους στο ξενοδοχείο Atlantis και οι Ιεράρχες θα καταλύσουν σε κεντρικά ξενοδοχεία της πόλης.
Την Κυριακή (19/6) στις 8:00 θα τελεστεί ο Όρθρος της Πεντηκοστής στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και ακολούθως η Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και Συλλείτουργο της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας Οικουµενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολοµαίου και των Μακαριωτάτων Προκαθηµένων των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών.
Με το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, θα στηθεί υπαίθριος μπουφές για 400 άτομα στην Πλατεία της Αγίας Αικατερίνης Σιναϊτών, από τον Δήμο Ηρακλείου, και θα ακολουθήσει στις 14:00 το επίσημο γεύμα προς τιμήν τους από τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο στον “Κήπο των Aισθήσεων” στις Μαλάδες.
Στο Ηράκλειο θα βρεθεί σήμερα και ο Πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Δεκάδες αστυνομικοί έχουν επιφορτιστεί τη φύλαξη και την ασφάλεια των Ιεραρχών και των συνοδών τους, με την παρουσία και ελεύθερων σκοπευτών.
Στο Ηράκλειο έχουν εφαρμοστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τόσο στο κέντρο, όσο και στην παραλιακή λεωφόρο.
Στη χθεσινή σύναξη που συγκάλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος οι Προκαθήμενοι εξέφρασαν την πικρία τους για την απουσία του Πατριαρχείου Αντιοχείας, και των Εκκλησιών Ρωσίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας, ενώ σχολιάστηκε και η επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου,ότι "αυτό που πραγματοποιείται στην Κρήτη δεν είναι Πανορθόδοξη Σύνοδος".

Πηγή: ekriti

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis