Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:02 | 12/12/2020

Κατόπιν σχετικής μελέτης από εκλεγμένα στο Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας  Κεντρικής Μακεδονίας , και στο Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. , του νομοσχεδίου που αφορά "Ρυθμίσεις Σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Προνοίας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη" , διαπιστώθηκε η ύπαρξη της παρακάτω ρύθμισης :

«Στη Σχολή Αστυφυλάκων εισάγονται το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, υποψήφιοι που είναι τέκνα ή αδέλφια θανόντων, εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 και των πλημμυρών της 15ης Νοεμβρίου 2017, χωρίς εξετάσεις, σε ποσοστό 1,5% επί του αριθμού εισακτέων το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, για την κάθε κατηγορία πληγέντων και καθ' υπέρβαση του αριθμού εισαγομένων σε αυτή.
Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν τα προσόντα που απαιτούνται για τους λοιπούς υποψήφιους Αστυφύλακες και να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις προκαταρκτικές εξετάσεις του άρθρου 5 του π.δ. 4/1995 (Α΄1). Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι υπερβαίνουν τον ανωτέρω αριθμό, προηγούνται οι υποψήφιοι με τον μεγαλύτερο βαθμό απολυτηρίου Λυκείου και σε περίπτωση ισοβαθμίας, διενεργείται κλήρωση. Οι ανωτέρω τοποθετούνται κατά προτεραιότητα στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων της προτίμησής τους. Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ρυθμίζονται λεπτομέρειες για την εφαρμογή του παρόντος».

 Στο πνεύμα λοιπόν της ως άνω ρύθμισης και λαμβάνοντας υπόψη την συναισθηματική φόρτιση και ψυχική κόπωση μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας , από την συνεχή και αδιάκοπη εργασία για την καταπολέμηση της διασποράς της πανδημίας , καθώς και την απώλεια συναδέλφων μας εν ενεργεία οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον  SARS-Cov-2 ,προτείνουμε :

Την εισαγωγή , κατά τον ίδιο τρόπο , στην Σχολή Αστυφυλάκων με ποσοστό το οποίο θα ορίσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , τέκνων  θανόντων Αστυνομικών από τον SARS-Cov-2 καθ' υπέρβαση του αριθμού εισαγομένων σε αυτή . Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν τα προσόντα που απαιτούνται για τους λοιπούς υποψήφιους Αστυφύλακες και να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις προκαταρκτικές εξετάσεις του άρθρου 5 του π.δ. 4/1995 (Α΄1). Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι υπερβαίνουν τον ανωτέρω αριθμό, προηγούνται οι υποψήφιοι με τον μεγαλύτερο βαθμό απολυτηρίου Λυκείου και σε περίπτωση ισοβαθμίας, διενεργείται κλήρωση. Οι ανωτέρω τοποθετούνται κατά προτεραιότητα στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων της προτίμησής τους. Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ρυθμίζονται λεπτομέρειες για την εφαρμογή του παρόντος».

 

Για την    ΝΕ.Σ.Π.Α.Α.

                          Αστυνόμος Α΄ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ Ιωάννης , Εκτελεστικός Γραμματέας ΠΟ.Α.ΞΙ.Α.

                          Αστυν. Υποδιευθυντής ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Κων/νος , Μέλος Δ.Σ. ΠΟ.ΑΞΙ.Α.

                          Ανθυπαστυνόμος ΚΑΜΟΥΡΑΣ Κλέαρχος , Μέλος Δ.Σ.  Ε.Α.Κ.Μ.

                          Αστυνόμος Α΄ΝΤΑΧΑΜΠΡΕ Σουλειμάν , Μέλος Δ.Σ.  Ε.Α.Κ.Μ.

                          Αστυνόμος Β΄ΝΙΩΠΑΣ Θωμάς , Μέλος Δ.Σ.  Ε.Α.Κ.Μ.

                          Αστυν. Υποδιευθυντής ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος , Μέλος Δ.Σ.  Ε.Α.Κ.Μ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis