Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 12/12/2021

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών:

Έχοντας περάσει ελάχιστος χρόνος από την απόσυρση της επαίσχυντης τροπολογίας που καθιέρωνε το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις συνδικαλιστικές εκλογές της ΕΛ.ΑΣ., η κυβέρνηση επιλέγει να την επαναφέρει με σχέδιο νόμου, επιθυμώντας γι’ άλλη μια φορά να βάλει ταφόπλακα στην ελεύθερη έκφραση των αστυνομικών.

Χωρίς κανένα δικαίωμα, η κυβέρνηση επεμβαίνει ωμά στις διεργασίες των αστυνομικών, επιβάλλοντας την κατάργηση της απλής αναλογικής. Ο στόχος τους είναι προφανής, να επιβάλλουν σιγή ιχθύος σε όσους αντιδρούν, σε όσους τολμούν και αντιλέγουν απέναντι στα κακώς κείμενα του κυβερνώντος κόμματος. Με λίγα λόγια σε όσους δεν ανήκουν στους εκπροσώπους της παράταξης την οποία ελέγχουν.

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη φορά που η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει στη Βουλή την τροπολογία, ήταν -όλως τυχαίως- λίγες μέρες πριν το Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ, αλλά η ψήφισή του αναβλήθηκε λόγω αναστολής κάθε διαδικασίας ως ένδειξη πένθους για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Ούτε τα προσχήματα δεν φρόντισε να τηρήσει η κυβέρνηση. Τόσο πολύ φαίνεται την ενοχλεί η ύπαρξη αντίθετων φωνών στο συνδικαλισμό των αστυνομικών.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτηση του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ σε σχέση με την εν λόγω τροπολογία. Ελπίζουμε να μην στρουθοκαμηλίσουν πάλι εμπρός σε αυτήν την τομή που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στο συνδικαλισμό των αστυνομικών.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που πρόκειται να επέλθει στο συνδικαλισμό με την ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας. Οι γνωστοί κυβερνητικοί παπαγάλοι παρουσιάζουν την τροπολογία σαν… δημοκρατία. Την ώρα όμως που αυτοί μιλούν για δημοκρατία, στα σαλόνια τους ήδη σχεδιάζονται οι τρόποι που θα μεθοδεύσουν τις μελλοντικές εκλογές με σκοπό να μονοπωλήσουν το αποτέλεσμα υπέρ τους.

Συνάδελφοι, να μην επιτρέψουμε σε μια χούφτα εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού να αποτελέσουν τη μόνη φωνή που ακούγεται. Φωνή μάλλον κατ’ ευφημισμόν, γιατί τους ακούμε να μιλούν μόνο όταν πρόκειται να λιβανίσουν την κυβέρνηση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ. Η ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis