Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:59 | 08/09/2022

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών θα δηλώσει το παρών γι’ άλλη μια χρονιά στην ένστολη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ενόψει της Δ.Ε.Θ., την οποία διοργανώνουν την 9/9/2022 οι Ομοσπονδίες Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Η συμμετοχή και η παρουσία μας πρέπει να είναι μαζική για να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να περιορίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, οι οποίες δέχονται τεράστιο πλήγμα. Σε αυτή την διαμαρτυρία να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εκατοντάδες άλλους συναδέλφους μας από κάθε γωνιά της χώρας.

Αρνούμαστε να ζήσουμε με την ακρίβεια, τη φτώχεια, τον περιορισμό δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,

Η εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών πάνω από μια δεκαετία τώρα, με τα μνημόνια, τον πόλεμο, την πανδημία και το κύμα ακρίβειας που έχει εκδηλωθεί, έχουν ως συνέπεια οι οικογένειές μας να τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

  • Ο μισθός μας πάνω από μία δεκαετία έχει παραμείνει ο ίδιος, ενώ το κόστος ζωής έχει ανέβει κατακόρυφα.

  • Οι τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης για την διαβίωση των οικογενειών μας έχουν φθάσει στα ύψη, οι λογαριασμοί ρεύματος «ζεματάνε»….

  • Δεν τολμάμε να μετακινήσουμε το αυτοκίνητό μας από τις τρομερές αυξήσεις στα καύσιμα, ενώ η επιδότηση fuel pass αποτελεί κοροϊδία.

  • Δεν θα τολμάμε να ανοίξουμε την θέρμανση στα σπίτια μας τον επικείμενο χειμώνα, όπως ήμασταν αντίστοιχα φειδωλοί στη λειτουργία των κλιματιστικών το καλοκαίρι που μας πέρασε.

  • Η συνέχιση του πόλεμου στη Ουκρανία θα επιφέρει περαιτέρω επιδείνωση της ζωής λόγω των ανταγωνισμών. Οι λαοί σφάζονται, άλλοι θα πεινάσουν για να κερδίσουν όσοι κερδοσκοπούν από τον πόλεμο.

Απροστάτευτοι στην πανδημία – Ατομική υπόθεση η αντιμετώπισή της

Στα χρόνια της πανδημίας που διανύουμε περνάμε έως και σήμερα δύσκολες καταστάσεις. Η κυβέρνηση μας άφησε στο έλεος της πανδημίας παίρνοντας ελάχιστα μέτρα για την προστασία μας, ενώ αποδείχθηκε η γύμνια του υγειονομικού συστήματος της χώρας μας.

  • Οι δομές υγείας παρέμειναν υποστελεχωμένες και χωρίς τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό

  • Στις Υπηρεσίες μας ποτέ δεν υπήρξε συγκεκριμένο, πλήρες και σαφές πρωτόκολλο για τον τρόπο που θα πρέπει να διενεργούμε την προανάκριση με εμπλεκόμενο ασθενή με κορωνοϊό (προσαγωγή, εξέταση, κράτηση, λήψη αποτυπωμάτων κ.λπ)

  • Πολλές Υπηρεσίες δεν είχαν καν προσωπικό καθαριότητας ή είχαν μόνο λίγες μέρες ή ακόμα και ώρες μέσα στην εβδομάδα

  • Ποτέ δεν εξοπλιστήκαμε με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα με ενδιάμεσο υαλοπίνακα (plexiglass), ενώ πολλές φορές παρουσιάζεται έως και σήμερα έλλειψη σε μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κ.τ.λ.)

  • Το επίδομα που μας είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, δεν το είδαμε ποτέ.

  • Αναγκαστήκαμε να πληρώνουμε οι ίδιοι τα τεστ του κορονοϊού και να ευχόμαστε να γυρίσουμε γεροί στο σπίτι μας, μετά από κάθε υπηρεσία.

  • Η κυβέρνηση αφού πέταξε την ευθύνη της πρόληψης στους πολίτες μέσω της ατομικής ευθύνης, έβαλε εμάς τους αστυνομικούς εντελώς απροστάτευτους στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ακόμα και σήμερα η πανδημία του COVID-19 μολύνει συμπολίτες και συναδέλφους μας, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους. Όσο και αν κυβέρνηση και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της, προσπαθούν να μας κρύψουν την πραγματικότητα.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,

Σας καλούμε να συμπορευτείτε με την Πρωτοβουλία Αστυνομικών, για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας, για εμάς και τα παιδιά μας.

Πρέπει εδώ και τώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και από κοινού να διεκδικήσουμε:

  • Την εφαρμογή ενός σύγχρονου ειδικού μισθολογίου που θα ανταποκρίνεται στο σημερινό κόστος ζωής, θα περιλαμβάνει την πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ και την αποκατάσταση των μισθών, με στόχο αυξήσεις για την κάλυψη των αναγκών μας και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

  • Προγραμματισμό του χρόνου εργασίας στην πράξη, με διασφάλιση ωραρίου, των ρεπό και των αδειών. Τον εξορθολογισμό των μέτρων και την αποδέσμευση από πάρεργα, όπως εγκλεισμούς, πλειστηριασμούς κατοικιών, που είναι βασικοί παράγοντες ώστε να κόβονται ρεπό και να μην υπάρχει υπηρεσιακός προγραμματισμός.

  • Να διασφαλιστούν και να διευρυνθούν τα υπηρεσιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, να αναχαιτιστεί η διαρκής επίθεση που δεχόμαστε, να δοθούν αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

  • Παροχή όλου του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την προστασία μας (π.χ. γραφική ύλη, στολές, υποδήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα), από την υπηρεσία ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνουμε από τη τσέπη μας ό,τι χρειάζεται για την δουλειά μας.

  • Την πραγματική ενίσχυση των τμημάτων Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας και των υπηρεσιών που ασχολούνται με την πάταξη της εγκληματικότητας και την προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών, με μόνιμη ανακατανομή προσωπικού από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό (π.χ. Επίσημα, ΔΑΕΕΒ, Αρχηγείο κ.α.) καθώς και από ειδικές κατασταλτικές Υπηρεσίες (π.χ. ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ).

  • Την ουσιαστική αναγνώριση του επαγγέλματος μας, ως επικίνδυνου. Απαιτούμε την ολοκληρωμένη εφαρμογή σύγχρονου κανονισμού ασφάλειας και υγιεινής, με φροντίδα για διαρκή πρόσβαση των αστυνομικών στο σύστημα υγείας και την τακτική ψυχοσωματική μας εξέταση, καθώς και με εξασφάλιση των κανόνων καθαριότητας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους απασχόλησης και στις αστυνομικές εγκαταστάσεις.

  • Άμεση κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

  • Άμεση κατάργηση των φόρων και ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης και στην ενέργεια, απορρόφηση όποιας ανατίμησης στους λογαριασμούς ενέργειας από τους παρόχους.

  • Αφορολόγητο στα 12.000€.

Είμαστε αντίθετοι με την ένταση της καταστολής που έρχεται σαν απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαζί με τους συνταξιούχους, ενώνουμε τη φωνή μας για να ζήσουμε όπως μας αξίζει και δικαιούμαστε!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis