Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 03/03/2022

Από το Δεκέμβρη και μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες ένα από τα κύρια θέματα μεταξύ των συναδέλφων είναι η ακρίβεια. Το θέμα είναι πως η αγοραστική μας δύναμη έχει μειωθεί, πως το πενηντάρικο έχει γίνει ίσο με το εικοσάρικο και γιατί η κυβέρνηση κάθεται ως θεατής και μας αφήνει έρμαιο στις πληθωριστικές πιέσεις και στους κερδοσκόπους.

Φόβος για την τιμή της βενζίνης των ειδών πρώτης ανάγκης, για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης, τα υψηλά ενοίκια που πληρώνουμε ειδικά όσοι συνάδελφοι υπηρετούν στην Αθήνα και άλλοι που πληρώνουν στεγαστικά δάνεια κ.ο.κ. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι το αυτοκίνητο είναι είδος πολυτελείας και το καθημερινό δρομολόγιο από το σπίτι στη δουλειά και το ανάποδο, ή να πάμε τα παιδιά μας σε διάφορες δραστηριότητες, φροντιστήρια, αθλητικές δραστηριότητες κ.α. να έχει γίνει βραχνάς. Ο μισθός μας επαρκεί πλέον μόνο για μία βδομάδα και αυτό ίσα να πληρώσουμε τις αναγκαίες υποχρεώσεις. Και σε όλα αυτά να ακούμε ότι θα έρθει και άλλος γύρος ανατιμήσεων σε καύσιμά λογαριασμούς ρεύματος, σιτηρά, ψωμί, δημητριακά, κρέας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Και η συζήτηση καταλήγει σε ένα «ανάθεμα», σε οργή εναντίον της κυβέρνησης που είτε κοροϊδεύει με ανακοινώσεις ότι το πληθωριστικό κύμα είναι προσωρινό είτε τα στελέχη της να χαρακτηρίζουν πλούσιους όσους έχουν ένα ή δύο αμάξια στην οικογένεια τους, ή ακόμα χειρότερα να βαυκαλίζονται ότι το κύμα ακρίβειας θα απορροφηθεί με τις λιγοστές αυξήσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση στο κατώτατο μισθό, που αφορά τον ιδιωτικό τομέα μόνο. Είναι η ίδια κυβέρνηση που ενώ δεν μπορεί να μειώσει τους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης για να μην εκτραχυνθεί ο προϋπολογισμός, την ίδια ώρα ψηφίζει τις πιστώσεις δισεκατομμυρίων για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων, διαθέτει πάνω από 7 δισ. σε δαπάνες του ΝΑΤΟ, φέρνοντας τη χώρα μας πρώτη σε σχέση με το ΑΕΠ της σε δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ ξεπερνώντας και τις ΗΠΑ. Βρήκε χρήματα για να στείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία εμπλέκοντας την χώρα μας περισσότερο στη περιδίνηση των ανταγωνισμών στη περιοχή και στη πολεμική σύρραξη.

Οι αστυνομικοί απαιτούμε άμεσα

  • Άμεση κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης

  • Άμεση κατάργηση των φόρων και ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης και στην ενέργεια, απορρόφηση όποιας ανατίμησης στους λογαριασμούς ενέργειας από τους παρόχους

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Εννοείται αύξηση μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα χωρίς κανένα κάλπικο διαχωρισμό

  • Αφορολόγητο στα 12000€

  • Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού

  • Προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς, καθώς και διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς Τράπεζες, Κράτος, Δήμους και Ταμεία.

  • Παροχή όλου του κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού από την υπηρεσία ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνουμε από τη τσέπη μας ό,τι χρειάζεται για την δουλειά μας

Αυτά είναι ενδεικτικά μόνο κάποια μέτρα που μπορούν να ενισχύσουν το οικογενειακό εισόδημα και να αντεπεξέλθουμε στο κύμα ακρίβειας που χτυπάει εμάς και τις οικογένειες μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis