Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:04 | 17/06/2016

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί το οριστικό σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος την Παρασκευή βρέθηκε στα Χανιά και επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Ο υπουργός χαρακτήρισε επίσης την Ελλάδα ως μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο και υπογράμμισε την ευεργετική επίδραση που έχει το αίσθημα ασφάλειας στον τουρισμό.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουρουμπλής ερωτηθείς για το θέμα της αναδιάρθρωσης υπογράμμισε ότι προχωράει και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι η αναδιάρθρωση δεν είναι πάντα αποτέλεσμα οικονομικών δυσκολιών αλλά είναι καλύτερης οργάνωσης. Κι αυτό είναι εκτίμηση που έρχεται μέσα από μελέτη που έχει κάνει η ίδια η Αστυνομία. Γιατί ξέρετε με παίρνουν κι εμένα από την πατρίδα μου αλλά και την Κρήτη όπου έχω στενές σχέσεις με πολλούς ανθρώπους και μου λένε ότι θα κλείσει το τάδε τμήμα ή το άλλο. Θα κλείσει αλλά θα γίνει μια καλύτερη οργάνωση από το να έχουμε ένα αστυνομικό σε ένα τμήμα που δεν λέει τίποτα. Αν υπάρξει μια οργάνωση με περιπολίες που θα έχουν μια πιο άμεση αντίδραση, πιο οργανωμένη και μια αποτελεσματική παρέμβαση τότε νομίζω ότι αυτό είναι καλύτερο».

Σε ό,τι αφορά το πότε θα ανακοινωθεί το τελικό σχέδιο του Υπουργείου ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε: «Νομίζω ήμαστε κοντά. Σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και θα πάμε σε ένα τέτοιο στάδιο, πιστεύοντας ότι θα είναι πιο αποτελεσματική η λειτουργία. Κοιτάξτε η ίδια η ζωή είναι αυτή που επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τις μεταρρυθμίσεις που κάνεις. Εμείς φιλοδοξούμε ότι θα είναι μια μεταρρύθμιση που θα πιάσει τόπο».

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε ακόμα στο έργο της Αστυνομίας υπογραμμίζοντας τον οργανωμένο, ώριμο και ψύχραιμο τόπο με τον οποίο, όπως είπε, η ΕΛ.ΑΣ. χειρίστηκε την υπόθεση της Ιδωμένης. Επίσης, αναφέρθηκε στο αίσθημα ασφάλειας που επικρατεί στη χώρα: «Τολμώ να πω από τη θέση του υπουργού και με βάση όλο αυτό το περιβάλλον που υπάρχει ότι η χώρα είναι από τις πιο ασφαλείς στον κόσμο και αυτό συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό. Από εκεί και πέρα, γνωρίζουμε ότι στελέχη της Αστυνομίας έχουν υποστεί αρκετές μειώσεις και περικοπές. Χθες ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ένα φιλόδοξο, οραματικό αλλά και πραγματικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στο επίκεντρο του οποίου θα είναι η δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου. Πιστεύω μέσα στο 2017 να έχουμε απτά αποτελέσματα οικονομικής ανάπτυξης και έχουμε υπόψη μας πάντα τους ανθρώπους οι οποίοι συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή».

Το υπουργό συνόδευε ο γενικός επιθεωρητής νοτίου Ελλάδας Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο τον υποδέχθηκαν ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής της Περιφέρειας Κρήτης Ανδρέας Δασκαλάκης, η βουλευτής Βάλια Βαγιωνάκη κ.ά.

 
 

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis