Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:49 | 06/01/2016

Την 3-12-2015 κληθήκαμε από τον ΓΕ. ΠΕ. Α.Δ. Κρήτης  Υποστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ  στο  Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημητρίου , παρουσιάστηκε το προτεινόμενο σχέδιο αναδιάταξης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Κρήτης και φυσικά του Νομού μας.

Οι προτάσεις μας είναι οι ακόλουθες:

1.Όσον αφορά τη συνένωση Α.Τ.ΚΑΝΤΑΝΟΥ και Α.Σ.ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ με έδρα την Παλαιόχωρα, συμφωνούμε και προτείνουμε ότι η καινούργια υπηρεσία πρέπει να στελεχωθεί με τουλάχιστον 30 άτομα στο σύνολο, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των ατόμων των υπό κατάργηση υπηρεσιών.

2. Όσον αφορά τη συνένωση Α.Τ.ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ, Α.Τ.ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ, Α.Τ.ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ με έδρα τον Πλατανιά προτείνουμε τα εξής:

Το νέο ιδρυθέν Α.Τ.ΠΛΑΤΑΝΙΑ να έχει έδρα τον Πλατανιά με την προϋπόθεση το Α.Τ.ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ όπως επίσης και το Α.Τ.ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ, να παραμείνουν ως Αστυνομικοί Σταθμοί με προϊστάμενη αρχή το νέο Α.Τ.ΠΛΑΤΑΝΙΑ.

Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει επαρκείς Αστυνομική Δύναμη ικανή να αντιμετωπίσει άμεσα οποιοδήποτε συμβάν λάβει χώρα, λαμβάνοντας υπόψιν βεβαίως τη μεγάλη χιλιομετρική απόσταση που θα χρειαστεί να καλύψει η νέα υπηρεσία του Α.Τ.Πλατανιά από μόνη της.

Ο ελάχιστος αριθμός ατόμων του νέουΑ.Τ.ΠΛΑΤΑΝΙΑ πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 άτομα στο σύνολο, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των ατόμων των υπό κατάργηση υπηρεσιών.  

Των 2 δε υφισταμένων Αστυνομικών Σταθμών εάν ιδρυθούν από 6 άτομα έκαστος.

3.Όσον αφορά το Α.Τ.ΚΙΣΣΑΜΟΥ που παραμένει ως έχει προτείνουμε να ενισχυθεί ως τα 30 άτομα συμπεριλαμβανομένων φυσικά των συναδέλφων που ήδη υπηρετούν εκεί.

4.Όσον αφορά το Α.Τ.ΣΟΥΔΑΣ που καταργείται και οι οργανικές του θέσεις μεταφέρονται στις υπηρεσίες της έδρας όπως επίσης και του προσωπικού του, διαφωνούμε και προτείνουμε:

Το Α.Τ.ΣΟΥΔΑΣ να παραμείνει ως έχει και να  ενισχυθεί ως τα 30 άτομα συμπεριλαμβανομένων φυσικά των συναδέλφων που ήδη υπηρετούν εκεί για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υπηρεσιακές του ανάγκες.

5. Όσον αφορά τη συνένωση του Α.Τ.ΒΑΜΟΥ και του Α.Τ.ΚΡΥΟΝΕΡΙΔΑΣ με έδρα τις Βρύσσες στο νέο Α.Τ.ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ συμφωνούμε και προτείνουμε τον αριθμό των ατόμων που πρέπει να είναι 40 άτομα ,συμπεριλαμβανομένων φυσικά των συναδέλφων που ήδη υπηρετούν εκεί.

6.Όσον αφορά τη μετατροπή του Α.Τ.ΧΩΡΑΣ ΣΦΑΚΙΩΝ σε Α.Σ.Σφακίων και την υπαγωγή του στο νέο Α.Τ.ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ συμφωνούμε με την πρόταση και οι συνάδελφοι που θα υπηρετούν εκεί να είναι 6.

7.Οσον αφορά την ίδρυση της ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ στα Χανιά είμαστε σύμφωνοι για την άμεση υλοποίηση της.

8.Όσον αφορά την ίδρυση του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ στα Χανιά είμαστε σύμφωνοι για την άμεση υλοποίηση και την κάλυψη των νέων αυτών οργανικών θέσεων,  από συναδέλφους εκτός της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ.

Να συμπεριληφθούν βεβαίως και όσοι συνάδελφοι από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ εκδηλώσουν επιθυμία να υπηρετήσουν εκεί.

Τα άτομα του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ στα Χανιά πρέπει να είναι 45-50 τουλάχιστον.

Ως χώρο στέγασης του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ στα Χανιά προτείνουμε το χώρο του παλιού θεραπευτηρίου Ψυχικών παθήσεων που ευρίσκεται στα Λιβάδια Χανίων καθώς έχει τις προδιάγραφες που απαιτούνται ήτοι:

α) Είναι εκτός του ευρύτερου τομέα της πόλεως των Χανίων.

β) Ευρίσκεται πλησίον του λιμένα της Σούδας.

γ) Με ελάχιστες εσωτερικές μετατροπές φυλάσσεται κατά τα προβλεπόμενα καθόσον φιλοξενούσε και κατά το παρελθόν άτομα (ασθενείς) υπο καθεστώς εγκλεισμού.

 

9.Όσον αφορά την κατάργηση του Τ.Α.Ε. ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ και τη συγχώνευση του με το Τ.Α.Ε. ΧΑΝΙΩΝ διαφωνούμε και προτείνουμε να παραμείνουν αμφότερες οι υπηρεσίες ως έχουν και η ΥΠ.ΑΣ.Ε.Κ να αναβαθμισθεί σε: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.

10.Προτεινουμε η Ο.Π.Κ.Ε. να ενισχυθεί στα 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των συναδέλφων που ήδη υπηρετούν εκεί.

11.Όσον αφορά την κατάργηση του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ και την δημιουργία γραφείου υπό την Υ.Α.ΧΑΝΙΩΝ διαφωνούμε και προτείνουμε να παραμείνει ως έχει δηλαδή ως ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

12.Το Α.Τ. ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΧΑΝΙΩΝ να ενισχυθεί με τουλάχιστον 50 άτομα κατά την θερινή περίοδο στο σύνολο, συμπεριλαμβανομένων φυσικά των ατόμων που ευρίσκονται εκεί λόγω της αθρόας τουριστικής κίνησης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Εννοείται σαφώς ότι οι συνάδελφοι θα είναι εκπαιδευμένοι για τον διαβατηριακό έλεγχο από υπηρεσίες εκτός της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ.

13. Όσον αφορά το ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ προτείνουμε να ενισχυθεί με τουλάχιστον 30 άτομα , συμπεριλαμβανομένων φυσικά των συνάδελφων που ήδη υπηρετούν εκεί.

14.Όσον αφορά τον Β.Ο.Α.Κ. προτείνουμε να παραμείνει ως έχει και να ενισχυθεί κατά τους θερινούς μήνες.

15.Όσον αφορά το Α.Τ.ΧΑΝΙΩΝ προτείνουμε να ενισχυθεί στα 60 άτομα , συμπεριλαμβανομένων φυσικά των συναδέλφων που ήδη υπηρετούν εκεί.

Πιστεύουμε ότι με τις παραπάνω προτάσεις μας στο Νομό Χανίων θα έχουμε μια αποτελεσματική ΠΛΗΡΗ και ουσιαστική Αστυνόμευση ικανή να εμπεδώσει ξανά το αίσθημα ασφάλειας των ΠΟΛΙΤΩΝ.

 

 ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων

Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Χανίων στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

 ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων

Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Χανίων στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Policenet.gr © | 2026 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis