Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
kodikas-metathesewn
17:46 | 08/06/2022

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αναγνώστη μας:

Τα θέματα που θα ήθελα να γράψω είναι δυο.

1ον. Συνάδελφοι που φτάνουν τα 25 έτη υπηρεσίας ειδικά για υπηρεσίας επαρχίας που δεν ανοιγουν ιδιαίτερα θέσεις,θα επρεπε να τους δίνετε η δυνατότητα να πηγαίνουν στο τόπο συμφερόντων τους.

Στα 25 έτη υπηρεσίας η’ έχεις φτιάξει τη ζωή σου σε μια πόλη η’ ακόμα ‘λαχταρασ’ να πάρεις την οικογένεια σου και να πας στο τόπο σου.
25 έτη είναι πολλά και θα επρεπε να υπάρχει μια φόρμουλα,όλοι να έχουν κάτι να περιμένουν.

Και αυτοί που έχουν αυτά τα χρόνια και κάνουν ακόμα αιτήσεις δεν είναι παρά πολλοί και είναι για συγκεκριμένες περιοχές.

2ον. Η αλλαγή τόπου συμφερόντων ναι μεν να εχει(όπως και εχει) αυστηρά κριτήρια αλλά να εχει και κοινωνικά.

Ένα παράδειγμα που παραθέτω είναι ο τόπος γέννησης.

Θα πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση κατά τη γνώμη μου και να αλλάξει ο κάθετος χαρακτήρας η να αλλάξει ο νομος δίνοντας κάποια επιπλέον κριτήρια με αυστηρούς πάντα όρους.

Π.χ.κάποιος που εχει σύζυγο από κάποιον τόπο που θα επιθυμούσε να πάει και ο/η συζυγος έζησε όλα τα χρόνια της ζωής του/της σε αυτόν το τόπο δημοτικό/γυμνάσιο/λύκειο αλλά είχε την ατυχία ο πατέρας του/της να είναι Στρατιωτικος/αστυνομικός η οτιδήποτε άλλο και να γεννηθεί σε άλλο τόπο,δε μπορεί να αλλάξει το τόπο συμφερόντων γιατί παρ’οτι έζησε όλη τη ζωή του/της εκεί παίζει ρόλο μόνο το που γεννήθηκε.

Δηλαδή θα πρέπει να αγοράσει ένα σπίτι σε αυτόν το τόπο που μεγάλωσε ο/η σύζυγος χωρίς να ξέρει αν ποτε θα πάει βάση των μορίων και μπαίνοντας ίσως σε άσκοπα έξοδα,παρόλο που στο τόπο αυτό ο/η σύζυγος βρισκόταν από μικρό παιδί αλλά δυστυχώς δεν γεννήθηκε εκεί.
Επίσης θα μπορουσε να είναι κάτοικος ενός νόμου και η γέννηση για διάφορους λόγους να πραγματοποιηθεί σε άλλο νόμο.

Και ένα τελευταίο είναι ότι όταν ο/η σύζυγος είναι δημόσιος υπάλληλος διορισμένος σε άλλον νόμο,πάλι να σου δίνεται η δυνατότητα να αλλάξεις το τόπο συμφερόντων σου.

Ναι μεν μπορείς να αποσπάσεις τον/την σύζυγο στο νόμο που υπηρετείς,αλλά αν θέλεις να πας στο νόμο που διορίσθηκε δημόσιος υπάλληλος ο/η σύζυγος γιατί να μην μπορείς να αλλάξεις τον τόπο συμφερόντων σου,παρά μόνο αν πάρεις πάλι σπίτι σε αυτόν το τόπο.

Ευχαριστώ!

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis