Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 15/05/2021

Δείτε το σχετικό έγγραφο που εστάλη από την Π.Ο.ΑΣ.Υ.:

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Κοιν.: 1)Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

           2)Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α. Αττικής

 

Θέμα: «Προστασία της αστυνομικής οικογένειας και θωράκιση του αστυνομικού επαγγέλματος»

 

Κύριε Υπουργέ,

Με τις αλλαγές που προήλθαν στο Ν. 4619/19 και συγκεκριμένα με την κατάργηση του άρθρου 315Α του Π.Κ., η αστυνομική οικογένεια κυριολεκτικά θεωρεί πως είναι εντελώς απροστάτευτη και ευάλωτη όπως βεβαίως και το αστυνομικό λειτούργημα,  λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα τελευταία γεγονότα στοχοποίησης των συναδέλφων μας, των οικιών τους καθώς και μελών των οικογενειών τους.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α. Αττικής, θέτει μια σειρά προτάσεων όπου μέσα από επιστημονική και πλήρως τεκμηριωμένη μελέτη να επέλθουν αλλαγές με την  ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών από τις αρμόδιες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, που ως σκοπό θα έχουν την νομική προάσπιση και προστασία του αστυνομικού έργου, βασιζόμενο στις αρχές του δικαίου και της μη διάκρισης των πολιτών που συνθέτουν μια ευνομούμενη κοινωνία.

 

Κύριε Υπουργέ,

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα σύσσωμο θεωρεί πως έχουν ωριμάσει πλέον οι κοινωνικές συνθήκες στη χώρα μας όπου επιβάλλεται η πολιτεία να έχει έγκαιρα αντανακλαστικά και να μετουσιώνει την πολιτική που παράγει μέσα από το νομοθετικό της έργο στην τέχνη του εφικτού, αφουγκραζόμενη ασφαλώς αυτές τις ανάγκες που προκύπτουν αναφορικά με την κοινωνική συνοχή, εκφράζοντας παράλληλα την προσδοκία πως θα υπάρξουν σύντομα αλλαγές με γνώμονα το συμφέρον των αστυνομικών αλλά και των πολιτών όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 (Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Συνημμένα αρχεία: voreioanatoliki_1.pdf

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis