Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:18 | 03/08/2022

Χωρίς γραπτές εξετάσεις θα γίνει η επιλογή των νέων στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  workenter.gr οι νέοι υπάλληλοι θα κριθούν στη βάση των κλασσικών κριτήριων ΑΣΕΠ (μόρια).

Διαβάστε επίσης

Το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών εντείνει τις διεργασίες, προκειμένου η προκήρυξη να εκδοθεί το συντομότερο δυνατόν. Ωστόσο, απαιτούνται συγκεκριμένες κινήσεις για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, όπως είναι η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Ο σταθερός αριθμός θέσεων είναι 1.200. Όμως, οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης έχουν ζητήσει αυτός ο αριθμός να ανέλθει στους 1.700, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη τη χώρα. Ο υπουργός Εσωτερικών φέρεται να αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα των δημάρχων.

Βασικά προσόντα

 
 

Οι ενδιαφερόμενοι για τις μόνιμες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία οφείλουν να γνωρίζουν τα εξής:

  • Απαιτείται οι υποψήφιοι να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί, προκειμένου για τους κλάδους ΠΕ23 και ΤΕ23, το 30ο έτος και για τον κλάδο ΔΕ23, το 26ο έτος.
  • Για τα φυσικά προσόντα των υποψηφίων γυναικών, προβλέπεται να έχουν ανάστημα, χωρίς υποδήματα, τουλάχιστον 1,67 μ (αντί 1,65 μ), ενώ για τους άνδρες παραμένει ως απαιτούμενο ύψος το 1,70 μ.
  • Απαιτείται ως τυπικό προσόν η γνώση τουλάχιστον μίας εκ των γλωσσών Αγγλικής, ή Γαλλικής, ή Ιταλικής, ή Γερμανικής, ή Ισπανικής σε επίπεδο τουλάχιστον «Πολύ Καλά», προκειμένου για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ και «Καλά», προκειμένου για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η γνώση της οποίας θα πρέπει και να πιστοποιείται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  • Ως τυπικό προσόν συμπεριλαμβάνεται και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποκλείονται από τον διαγωνισμό όσοι δεν έχουν πιστοποίηση γνώσης κάποιας από τις προβλεπόμενες ξένες γλώσσες ή γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή και επομένως συντελείται κατ’ αυτόν τον τρόπο μια ουσιώδης αναβάθμιση από πλευράς γνώσεων και δεξιοτήτων του προσωπικού που θα προσλαμβάνεται από εδώ και στο εξής στην Δημοτική Αστυνομία.

Σημαντικό

Σύμφωνα με επισημάνσεις στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών προς το workenter.gr, στο διαγωνισμό της Δημοτικής Αστυνομίας θα γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ - ΤΕΙ και τα απολυτήρια Λυκείου, ΙΕΚ.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis