Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:00 | 07/10/2015

Κύριε Πρόεδρε,

 

   Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στο Βερολίνο, τους εκπροσώπους όλων των Αστυνομιών των κρατών - μελών της Ε.Ε. πλην της Ελλάδας.

   Αν όντως, η συνάντηση έχει ως κεντρικό άξονα των συζητήσεων το μεταναστευτικό ζήτημα, την διαχείριση των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών, ο αποκλεισμός της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αν μη τι άλλο προκλητικός.

   Αυτή η κίνηση των γερμανικών αρχών πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω και σε βάθος γιατί προκαλεί πολλά ερωτηματικά, όχι μόνο για τη θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη αλλά και για τον υποτελή ρόλο των Ελλήνων Αστυνομικών στο πανευρωπαϊκό πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών.

   Δεδομένης της καίριας γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας στον χάρτη, η μη συμμετοχή μας σε επιχειρησιακούς σχεδιασμούς συνιστά υποβάθμιση τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και της χώρας μας εν γένει.

   Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να προστατεύσει με κάθε τρόπο όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται για την εξασφάλιση των ισορροπιών στα σημεία εισόδου-εξόδου προσφύγων. Καμία απόφαση που μας αφορά δεν πρέπει να ληφθεί χωρίς τη συμμετοχή μας και να μας κοινοποιηθεί εκ των υστέρων ως τετελεσμένη.

 

   Κύριε Πρόεδρε,

 

   Ενόψει της ευρείας σύσκεψης στην Κω, την Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, όπου θα συμμετάσχει κλιμάκιο της EuroCop, με επικεφαλής την Πρόεδρό της κα Αnna Nellberg, και ευρωπαίοι δημοσιογράφοι, θεωρούμε κρίσιμο να αναδειχθεί μεταξύ άλλων και ο αποκλεισμός της Ελληνικής Αστυνομίας από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Τέλος, πρέπει να διαμηνυθεί προς πάσα κατεύθυνση η θέση της Ομοσπονδίας μας γι’ αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis