Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:15 | 18/02/2022
Πριν μερικές ημέρες εκδόθηκαν σχετικές προκηρύξεις από το Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ. , Αρχηγείο Λ.Σ. και το ΓΕΕΘΑ που αφορούν αιτήσεις υποψηφίων για την εισαγωγής τους στις παραγωγικές σχολές τους με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων..

Με πικρία αντιληφθήκαμε και φέτος πόσο πίσω είναι η Ελληνική Αστυνομία ακόμη από τις εξελίξεις με την κύρια ευθύνη να βαραίνει την Πολιτική εξουσία!!
Συγκεκριμένα, οι σχετικές αιτήσεις για το Λ.Σ. και τις Στρατιωτικές σχολές όπως και τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκάστοτε υποψηφίου ( το ίδιο ισχύε και για την Π.Υ. το περασμένο έτος), ενώ για τις αιτήσεις που αφορούν την Αστυνομική Ακαδημία οι αιτήσεις υποβάλλονται με αυτοπρόσωπη εμφάνιση των υποψηφίων στα Αστυνομικά Τμήματα!!!
Η ηλεκτρονική αίτηση εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι παρέχει πολλαπλά οφέλη τόσο στους υποψήφιους όσο και στις Υπηρεσίες που τις δέχονται.. Ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει την αίτηση του από το σπίτι του, όποια χρονική στιγμή της ημέρας επιθυμεί χωρίς να μπει στη διαδικασία εμφάνισης του σε κάποια υπηρεσία, αλλά και οι υπηρεσίες δεν επιβαρύνονται με κατασπατάληση δυνάμεων για υπηρεσίες που δύναται να παρέχονται στους πολίτες με ιδιαίτερη ευκολία ηλεκτρονικά.. Επιπλέον, εν μέσω της πανδημίας που ακόμη μαστίζει τη κοινωνία μας δίνεται η δυνατότητα να αποφύγουμε τις περιττές μετακινήσεις και τον συνωστισμό.

Όλα τα παραπάνω βέβαια και ενώ η πολιτεία ευαγγελίζεται εδώ και πολύ καιρό την ηλεκτρονική-ψηφιακή εποχή και τα οφέλη της , παρατηρούμε ότι δεν τυγχάνουν εφαρμογής στην Ελληνική Αστυνομία με απαράδεκτο μάλιστα αποκλεισμό μας..

Άραγε με αυτή τη συμπεριφορά πως θα επιτευχθεί η αυξημένη και ποιοτικότερη αστυνόμευση και πως θα απαλλαχτεί η αστυνομία από την συνεχή κατασπατάληση δύναμης;;;

Κλείνοντας, ελπίζω να είναι η τελευταία χρόνια που η Αστυνομία παραμένει, και σε αυτό τον τομέα, πίσω και να παρακολουθεί τις εξελίξεις και το Υπουργείο μας σε συνεργασία με το Αρχηγείο να μεριμνήσουν να ισχύσει και για εμάς ότι ακριβώς ισχύει και για τα προαναφερόμενα Σώματα.

Αντωνίου Ευάγγελος
Αντιπρόσωπος ΕΑΥΘ στη ΠΟΑΣΥ
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis