Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:28 | 13/07/2017

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 3 το μεσημέρι, εκπνέει η προθεσμία για τους Ελληνες του εξωτερικού και τα τέκνα Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό να υποβάλουν δικαιολογητικά συμμετοχής στις προκαταρκτικές δοκιμασίες της Σχολής Αξιωματικών και της Σχολής Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στο Αστυνομικό Τμήμα κατοικίας ή διαμονής τους στην Ελλάδα ή στα Γενικά Προξενεία της Ελλάδας στις χώρες στις οποίες διαμένουν, όπως ενημερώνει η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Παιδείας.

Τα προσόντα που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής περιγράφονται αναλυτικά στην προκήρυξη που έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στους αριθμούς που αναφέρονται στην προκήρυξη.

Την προκήρυξη υπογράφει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβαλάς και όπως πληροφορείται ο «Ε.Κ.», ο συνολικός αριθμός που προβλέπεται φέτος για τους εισακτέους στη Σχολή Αστυφυλάκων είναι 250 και 40 ο αντίστοιχος αριθμός όσων εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών.

Για την κατηγορία «τέκνα Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό» προβλέπεται πλήρωση θέσεων 3% στη Σχολή Αστυφυλάκων, δηλαδή 7 από τις 250 θέσεις και μια θέση από τις 40 προκηρυσσόμενες στη Σχολή Αξιωματικών, με την υπόμνηση ότι «οι υποψήφιοι-υποψήφιες της κατηγορίας αυτής, μπορούν να συμμετάσχουν με άλλη αίτηση στον διαγωνισμό και με τις Πανελλαδικές εξετάσεις του ημερησίου Λυκείου του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, εφόσον το επιθυμούν».

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό για κατάταξη στην Ελληνική Αστυνομία, ως δόκιμοι Υπαστυνόμοι ή δόκιμοι Αστυφύλακες, έχουν άνδρες και γυναίκες, Ελληνες πολίτες ή ομογενείς. Οι ομογενείς που κατατάσσονται στην Ελληνική Αστυνομία, αποκτούν αυτοδίκαια την ελληνική ιθαγένεια από την κατάταξή τους, όπως επισημαίνεται στην προκήρυξη.

Βασική προϋπόθεση είναι οι υποψήφιοι να μην υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους, να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1.70 μ., να έχουν ολοκληρώσει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση και σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου και, επίσης, να μην έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα ή να έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Πηγή: www.ekirikas.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis