Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 13/04/2020

Άρθρο των Νίκου Κορομηλά - Μανώλη Λαγουδάκη, μελών Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.

Για να ξεκαθαριστούν ορισμένα πράγματα:

Άλλο τα μεμονωμένα επιδόματα που λαμβάνουν ήδη κάποιες αστυνομικές Υπηρεσίες (και άλλες αδίκως δεν λαμβάνουν) και άλλο ο χαρακτηρισμός εν συνόλω του επαγγέλματος του Έλληνα αστυνομικού ως επικίνδυνο.

Είναι γεγονός ότι ο χαρακτηρισμός του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς αν γίνει όπως πρέπει, θα έχει αντίκτυπο στα οικονομικά και στα ασφαλιστικά των αστυνομικών.

Όλα αυτά τα χρόνια, το συνδικαλιστικό κίνημα ποτέ δεν διαχώρισε το αστυνομικό προσωπικό σε μάχιμος ή μη μάχιμος, σε ότι έχει να κάνει με το επικίνδυνο.

Σχετικά με το πολυσυζητημένο δώρο ή οικονομικό βοήθημα λόγω κορονοϊού (όπως θέλετε πείτε το), που ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι θα δώσει για να ευχαριστήσει το σύνολο των αστυνομικών ύστερα από αυτά που έχουν προσφέρει αλλά και προσφέρουν καθημερινά, δεν νομίζουμε ότι είναι σώφρον να διαχωρίζουμε και σε αυτό τους συναδέλφους για ευνόητους λόγους. Το παραπάνω δεν χρήζει επιχειρηματολογίας, εκτός βέβαια από κάποιους «συνδικαλιστές» που αρέσκονται στο να διχάζουν επειδή έχουν μειωμένη αντίληψη των πραγμάτων.

Ούτε βέβαια είναι επαιτεία να απαιτείς να πραγματοποιηθεί κάτι που ενώ έχει εξαγγελθεί και βλέπεις άλλες ομάδες εργαζομένων να λαμβάνουν εσύ να εξαιρείσαι σε πρώτη φάση και ακόμα να περιμένεις.

Είναι κρίμα που ο συνδικαλισμός της αστυνομίας έφτασε σε αυτό το επίπεδο.

Είναι κρίμα που εξαιτίας αυτού του επιπέδου χάθηκαν τόσες δίκαιες διεκδικήσεις.

Όσον αφορά κάποιον προβοκάτορα που υπό την ομπρέλα της ανωνυμίας του πληκτρολογίου αναφέρεται σε παρατάξεις, βαθμούς αλλά και προσωπικά σε ανθρώπους μη λέγοντας ονόματα, καλύτερα να ασχοληθεί με το να ενημερώσει τα αφεντικά του πώς να κάνουν νόμιμες εκλογές και όχι παράνομες στην Π.Ο.ΑΣ.Υ..

Όταν μια διοίκηση παράνομει (με σφραγίδα δικαστικής απόφασης) δεν δικαιούται να ηγείται.

Αυτομάτως εκπίπτει της εμπιστοσύνης και δεν είναι νόμιμο ούτε ηθικό να συνεχίζει να κάθεται στην καρέκλα, μιας και γίνεται λόγος για καρέκλες.
Απλά, αστυνομικά και νομικά.

Υ.Γ.: Αν κάτι από όλα αυτά σας προβλημάτισε, καλό είναι!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis