Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:29 | 05/06/2019

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στις αρχές της Νέας Υόρκης, δεδομένου ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα επανεξετάσει μια υπόθεση που αφορά τον νόμο περί πυροβόλων όπλων των κατοίκων της πόλης.

Ο νόμος της πόλης που βρίσκεται στο επίκεντρο αφορά στα πυροβόλα όπλα και σύμφωνα με αυτόν οι ιδιοκτήτες πυροβόλων όπλων της Νέας Υόρκης απαγορεύεται να μεταφέρουν τα όπλα τους εκτός της κατοικίας τους, με εξαίρεση την περίπτωση που πρόκειται να μεταβούν σε ένα από τα επτά εγκεκριμένα σκοπευτήρια της πόλης, για το οποίο έχουν συγκεκριμένη άδεια.

[custom:google-ads]

Επομένως, απαγορεύεται να μεταφέρουν τα όπλα τους σε δεύτερες κατοικίες (έστω και ιδιοκτησίας τους) ή σε σκοπευτήρια εκτός των ορίων της πόλης.

Τα όπλα δεν μπορούν να μεταφερθούν ακόμη και όταν δεν είναι γεμάτα ή ακόμα κι αν κλειδωθούν ξεχωριστά από τα πυρομαχικά.

Η Νέα Υόρκη είναι το μοναδικό μέρος στις Ηνωμένες Πολιτείες στο οποίο ισχύουν τέτοιοι περιορισμοί για τους ιδιοκτήτες όπλων. Αυτό μοιάζει περισσότερο με κάτι που θα συνέβαινε σε οποαδήποτε άλλη χώρα, όπως η Αγγλία και όχι στις Η.Π.Α.

Οι ιδιοκτήτες πυροβόλων όπλων που ήθελαν να μπορούν να πάρουν τα όπλα τους σε σκοπευτικούς αγώνες και σε σπίτια ιδιοκτησίας τους στα προάστια της Νέας Υόρκης, αμφισβήτησαν την απαγόρευση με αγωγή, ανέφεραν οι Times της Νέας Υόρκης.

Μετά την επικύρωση των κανονισμών από το δεύτερο Ανώτερο Δικαστήριο, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ συμφώνησε να επανεξετάσει την απόφαση.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης εκφράζουν φόβους ότι η πιθανή απόφαση χαλάρωσης του επίμαχου νόμου από το Ανώτατο Δικαστήριο, ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τους νόμους ελέγχου όπλων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από τους δικαστές στην επόμενη θητεία του δικαστηρίου, η οποία θα αρχίσει τον Οκτώβριο, εκτός αν η Νέα Υόρκη μπορεί να την σταματήσει.

Τον Απρίλιο, το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης και οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν δημόσια ακρόαση για να συζητήσουν τις προτεινόμενες αλλαγές στον κανονισμό ελέγχου των πυροβόλων όπλων της πόλης, σε μια προσπάθεια να τροποποιηθεί ο νόμος προτού το Ανώτατο Δικαστήριο να έχει την ευκαιρία να αποφανθεί επ 'αυτού.

Η στρατηγική τους είναι να αλλάξουν τον επίμαχο νόμο, καθιστώντας τον έτσι "αμφισβητήσιμο", έτσι ώστε το δικαστήριο να αποφασίσει να μην τον αναθεωρήσει τελικά.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis