Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 27/10/2019

Ακολουθεί επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας:

Προς  : 1) Αρχηγείο Ελ. Αστυνομίας
          (Μέσω ΠΟΑΣΥ)
       
        2) Επιθεώρηση Αστυνομίας  Βορείου Ελλάδας
           (Μέσω ΠΟΑΣΥ)

                                                                                  
Κοιν. : 1) ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας                                                     
       
        2) Δ.Α. Λάρισας                                                     
      
        3) Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Λάρισας
                                              

Θ ε μ α:  « Προβλήματα με την υπό σχεδιασμό νέας ΚΔ περί μεταγωγών σε αντικατάσταση της ΚΔ 18/2006 »

Τα παράλογα και τα πειράματα στις Μεταγωγές συνεχίζονται. Το Α.Ε.Α. στα πλαίσια της καλύτερης λειτουργίας  των μεταγωγών κρατουμένων από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, προχώρησε στην δημιουργία προσχεδίου νέας Κ.Δ., την οποία την συνέταξαν Αστυνομικοί  οι οποίοι αμφιβάλλουμε αν έχουν ποτέ , έστω κάποιοι εξ αυτών, υπηρετήσει σε Υπηρεσία Μεταγωγών!

Αφού το προαναφερόμενο προσχέδιο της Κ.Δ. στάλθηκε περίπου προ έτους σε όλες τις Υπηρεσίες για διαβούλευση, επανήλθε το Α.Ε.Α. ζητώντας ελάχιστες τροποποιήσεις από τις Υπηρεσίες στα μη σημασμένα σημεία, τα οποία θεωρούν ότι είναι δεδομένα.

[custom:google-ads]

         Σύμφωνα με την νέα Κ.Δ. γίνεται ανισομερής κατανομή αρμοδιοτήτων στα Τ.Μ.Δ. και συγκεκριμένα στο Τ.Μ.Δ. Λάρισας  συνολικής δύναμης 31 ατόμων ανατίθενται :

α)  οι περισσότερες τακτικές μεταγωγές από οποιαδήποτε Υπηρεσία Μεταγωγών, πλην της ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α. Συνολικά έξι (6) τακτικές μεταγωγές ανά εβδομάδα σε 4 διαφορετικούς προορισμούς, προς Αθήνα, Βόλο Τρίκαλα και Κρυσταλλοπηγή.

β)   Η εκτέλεση της δεύτερης μεγαλύτερης χιλιομετρικά  μεταγωγής ακόμη και από την Υ.ΜΕ.Δ.Θ. ( Λάρισα-Αθήνα 350χλμ ενώ Θεσ/νίκη-Αλεξ/πολη 301χλμ.).

γ)  Το μοναδικό Τ.Μ.Δ. που εκτελεί  τακτική  μεταγωγή στην Αθήνα εξυπηρετώντας κρατούμενους πολλών άλλων Υπηρεσιών .

δ)  Στα νεοϊδρυθέντα Τ.Μ.Δ. ανατέθηκαν ορισμένα  δρομολόγια,  τα οποία αφαιρέθηκαν από τις ήδη  υπάρχουσες Υπηρεσίες Μεταγωγών  ενώ  στο Τ.Μ.Δ. Λάρισας ανατέθηκαν επιπλέον δρομολόγια.

ε)  Ανατίθεται η εκτέλεση τακτικής  μεταγωγής  στην Αθήνα από την Υπηρεσία μας και στην ΔΙΜΕΔΑ ανατίθεται η εκτέλεση μεταγωγών στα Γρεβενά και στα Τρίκαλα υπό προϋποθέσεις.  Δηλαδή μία Υπηρεσία επίπεδου Τμήματος , το Τ.Μ.Δ. Λάρισας, θα υποκαθιστά τα  καθήκοντα  μιας Υπηρεσίας επιπέδου Δ/νσης. !!

          Σας γνωρίζουμε ότι με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει  οι Υπηρεσίες επιπέδου Μεταγωγών, όλα αυτά τα χρόνια επί του πρακτέου και όχι επί χάρτου,  εάν λαμβάνονταν υπόψη σας οι απόψεις τους και οι επισημάνσεις τους προ του σχεδίου της νέας Κ.Δ. θα είχαν επιλυθεί όλα τα προβλήματα. Δυστυχώς οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εφαρμογή της νέας Κ.Δ. θα είναι δυσεπίλυτα, όπως καθυστερήσεις στις μεταγωγές,   υπερδιπλασιασμός των μεταγωγών και κατά συνέπεια του αριθμού των απασχολούμενων αστυνομικών  των εξόδων μετακίνησής τους, των φθορών και των καυσίμων των μεταγωγικών οχημάτων κ.ο.κ.

         Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι κατά τη διάρκεια που ο αρμόδιος Κλάδος του ΑΕΑ συνέτασσε το σχέδιο της νέας Κ.Δ., υπήρχαν τεράστια προβλήματα λειψανδρίας στη ΔΙΜΕΔΑ, που πλέον μετά τις σχετικές ενέργειες της Ηγεσίας, τείνουν να αμβλυνθούν.

         Σας γνωρίζουμε ότι όσον, αφορά τις Υπηρεσίες της Θεσσαλίας, με την πάροδο 3 μηνών από την εφαρμογή της νέας Κ.Δ., από το Σωματείο μας θα ζητηθούν τα στοιχεία για τον αριθμό των μεταγωγών που εκτελέστηκαν, για των αριθμό των συνοδών αστυνομικών καθώς και τα έξοδα μετακίνησης τους τα οποία και θα συγκριθούν με τα στοιχεία σε σχέση με την υπ΄αριθμ. 18/2006 Κ.Δ., έτσι ώστε περίτρανα να επαληθευθούν οι προβλέψεις μας.

          Κάνουμε έκκληση να σταματήσουν οι πειραματισμοί πάνω στο σοβαρό θέμα των Μεταγωγών. Επιτέλους ακούστε την άποψη κάποιων που γνωρίζουν.

 

Δεν είναι ντροπή…..

Όλοι μας το καλό της Αστυνομίας επιδιώκουμε…..

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΘΕΛΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 


Δείτε στο Policenet.gr: Απέδρασε κρατούμενος από Αστυνομικό Τμήμα - Συναγερμος στην ΕΛ.ΑΣ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis