Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 15/02/2020

Στις 27/12/2019 ξεκίνησε η  επικόλληση των νέων κλάσεων ενσήμων της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Το νέο ένσημο είναι μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο κατά 32%, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρή μείωση στα ετήσια έσοδα του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

 Το ΤΕΑΠΑΣΑ είναι το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των Σωμάτων Ασφαλείας. Έχει ως σκοπό την παροχή μηνιαίας επικουρικής σύνταξης στους ασφαλισμένους του (αστυνομικούς πυροσβέστες) και στα μέλη των οικογενειών τους, την παροχή εφάπαξ βοηθήματος και την χορήγηση συμπληρωματικών παροχών προς αυτούς.

  Τα έσοδα του ΤΕΑΠΑΣΑ εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών, είναι και οι πόροι που προβλέπονται από το άρθρο 96 του σχετικού νόμου, εκ των οποίων και το ένσημο ΕΛ-ΑΣ.

  Το ένσημο ΕΛ-ΑΣ, δίνεται στην Ελληνική Αστυνομία ως αντισταθμιστικό όφελος στην πολυσχιδή υπηρεσία του αστυνομικού προσωπικού προς το κοινωνικό σύνολο.

 Με την εφαρμογή του νέου ενσήμου, δημιουργείται μείωση στα έσοδα του εν λόγω ταμείου και κρίνεται πλέον επιβεβλημένη η προσπάθεια όλων μας για να βοηθήσουμε στην αύξηση των πόρων του.

  Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ενσημοχαρτοσήμανση όλων των εγγράφων που προβλέπονται από την υπ αριθμ 8015/3/243 από 11-12-2019 εγκύκλιο του Α.Ε.Α.. Στον πίνακα Α της εγκυκλίου αναφέρονται τα έγγραφα στα οποία λόγω της αξίας, το ένσημο ΕΛ-ΑΣ διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή (e-παράβολο), ενώ στους πίνακες Β,Γ,Δ,Ε και ΣΤ, αναφέρονται έγγραφα στα οποία επικολλάται το ένσημο ΕΛ-ΑΣ.

Τέτοια έγγραφα είναι:

Επικύρωση γνησίου υπογραφής, ένσημο ΕΛ-ΑΣ αξίας 0,10€ 

Επικύρωση εξουσιοδότησης, ένσημο ΕΛ-ΑΣ αξίας 0,30€ 

Επικύρωση γνησίου φωτοαντιγράφου, ένσημο ΕΛ-ΑΣ αξίας 0,30€

Έγκληση, ανάκληση και αποδοχή ανάκλησης, ένσημο ΕΛ-ΑΣ αξίας 0,16€

Αίτηση έκδοσης δελτίου Ελληνικής ταυτότητας, ένσημο ΕΛ-ΑΣ αξίας 0,16€.

Αντίγραφα δικογράφων κ.λ.π. εγγράφων, ένσημο ΕΛ-ΑΣ αξίας 0,24€.

  Μπορεί τα ποσά να μας φαίνονται μικρά, αλλά αθροιστικά θα προσφέρουν ένα αξιόλογο έσοδο.

  Στα πλαίσια λοιπόν της βοήθειας προς το ασφαλιστικό μας ταμείο, καλό θα είναι να ενημερωθούμε όλοι μας  σχετικά με την ενσημοχαρτοσήμανση των εγγράφων και να προχωρήσουμε στην πλήρη εφαρμογή της.

  Σημαντικό όμως είναι και σε συνεργασία με πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές Ενώσεις, να γίνει πρόταση για κατάργηση του άρθρου 2, παρ 6α του Ν. 4393/16, το οποίο καταργεί τους πόρους των ασφαλιστικών ταμείων και επιφέρει τις μεγάλες μειώσεις στα έσοδα του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.-

Στέλιος ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ

dimosieyseis-anartiseis3.webnode.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis