Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
elas-synoriofylake
18:15 | 29/08/2022

Θετικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις που αφορούν την πρόσληψη 250 συνοριοφυλάκων στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε πρόσφατη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε πως τελευταία διαπιστώνεται μια αυξανόμενη πίεση για παράνομες μεταναστευτικές ροές καθώς μόνο μέσα στον Αύγουστο αποπειράθηκαν να μπουν παρανόμως στα σύνορά 25.000 μετανάστες.

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου στην τελευταία συνεδρίαση αποφασίστηκε να υπάρξει σταδιακή ενίσχυση του φράκτη στον Έβρο και ως επόμενη κίνηση ανακοίνωσε την πρόσληψη 250 συνοριοφυλάκων που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική διαχείρηση και φύλαξη των συνόρων.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται τόσο στον Έβρο όσο και στα θαλάσσια σύνορά μας μια αυξανόμενη πίεση για παράνομες μεταναστευτικές ροές. Μόνο μέσα στον Αύγουστο, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, αποπειράθηκαν να μπουν παρανόμως από τα ελληνοτουρκικά σύνορα 25.000 παράτυποι μετανάστες. Τους άφησαν εκεί οργανωμένα συμφέροντα και στη συνέχεια καλούσαν την Ελληνική Αστυνομία να τους παραλάβει. Βέβαιο είναι επίσης ότι η τουρκική πλευρά παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες αλλά και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την κοινή δήλωση ΕΕ και Τουρκίας, επιχειρεί την εργαλειοποίηση των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων προκειμένου να εκβιάσει και να πλήξει τη χώρα μας. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι όπως προκύπτει από τις δικές τους μαρτυρίες, οι 38 μετανάστες πρόσφυγες που πέρασαν τον Έβρο τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου οδηγήθηκαν εκεί από τις τουρκικές Αρχές», είπε.

Διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, η Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, ο Στρατός «φυλάσσουν τα σύνορά μας που είναι σύνορα και της Ευρώπης με απόλυτο σεβασμό στα ευρωπαϊκά δικαιώματα, το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό δίκαιο, διαφυλάσσοντας παράλληλα τα εθνικά μας σύνορα και την εθνική μας κυριαρχία. Η χώρα μας ανταποκρίνεται στο ανθρωπιστικό της καθήκον αλλά δεν είναι πολιτικά αφελής. Ακολουθεί αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που δεν πρόκειται να επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου από την τουρκική πλευρά και προς την κατεύθυνση αυτή λαμβάνουμε ήδη πρόσθετα μέτρα», είπε.

Ανέφερε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε να υπάρξει σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλος το μήκος του Έβρου ποταμού με προτεραιότητα στα σημεία εκείνα που θα υποδείξουν τα αρμόδια υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ. Επίσης αποφασίστηκε η ενίσχυση όλων των εποπτικών μέσων τόσο για τα χερσαία όσο και για τα θαλάσσια σύνορά μας. Επιπλέον μετά την ήδη σημαντική αύξηση των συνοριοφυλάκων θα προστεθούν μέσα στο χειμώνα άλλοι 250.

Υπογράμμισε πως «έχουμε αποδείξει πως η χώρα μας ξέρει και μπορεί να διαχειριστεί και αυτό το ζήτημα με απόλυτη επάρκεια. Όσοι απεργάζονται ύποπτα σενάρια και σχέδια θα αποτύχουν για μια ακόμη φορά παταγωδώς».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis