Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:39 | 11/01/2022

Την ώρα που ακόμη και τώρα, κάποιοι συνεχίζουν να ισχυρίζονται πως το νέο ΠΔ Μεταθέσεων 11/21 θα συμβάλει θετικά στο ΄΄ restart ΄΄ του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, το μόνο βέβαιο είναι πως η αναμενόμενη διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων έχει τρομοκρατήσει όλους τους συναδέλφους.

 Πληροφορίες αναφέρουν πως σύμφωνα με την επεξεργασία που έχει γίνει από τη Διοίκηση του ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  ο αριθμός των στελεχών που θα μετατεθεί αγγίζει τα 2.000. Να σημειωθεί ότι για τις μεταθέσεις αυτές υπάρχει και η δέσμευση πιστώσεων των δαπανών που απαιτούνται .

Οι περισσότερες μετακινήσεις προβλέπονται να γίνουν σε υπηρεσίες που υπάρχουν κενές, ανά βαθμό, θέσεις και στην ουσία θα είναι άσκοπές αφού το τελικό πρόσημο για τις νησιωτικές υπηρεσίες θα είναι για ακόμη μία χρονιά αρνητικό .

‘Έτσι λοιπόν  τις επόμενες ημέρες επίκειται η σύγκληση των Συμβουλίων Μεταθέσεων με σκοπό την έκδοση των   τακτικών μεταθέσεων του 2022.  Την 04-12-2021 (εδώ)  και την 10-12-2021 κατόπιν και της συνάντησης μας με την Ηγεσία και τη Διοίκηση Προσωπικού (εδώ) διατυπώσαμε για άλλη μία φορά την πάγια θέση μας σχετικά με την αναγκαιότητα κατάργησης των διατάξεων των Ν. 4504/17 , του Ν. 4676/20 , του ΠΔ μεταθέσεων 11/21 (έχοντας προσφύγει και στο ΣτΕ) και την αντίθεσή μας προς την λανθασμένη κατεύθυνση του νέου οργανογράμματος  διότι η  εφαρμογή τους θα καταστεί καταστροφική, μη αναστρέψιμη και θα οδηγήσει τα στελέχη αλλά και τη Διοίκηση σε καθολικό αδιέξοδο.

Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει ότι το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή έχει μπει σε νέα εποχή , σε μια νέα τροχιά όπου τα στελέχη του δεν συνταξιοδοτούνται όπως παλαιότερα στην ηλικία των σαρανταπέντε (45) ετών!!!

Φαντάζει παράλογο να προσπαθούν με νέες αλλά συνάμα αναχρονιστικές διατάξεις να χρησιμοποιήσουν τους 45απεντάρηδες ως 20άχρονους !!! 

Επισημαίνουμε ότι στα 45 έτη θα είναι ο μέσος όρος των στελεχών που πρόκειται να  μετακινηθούν μαζικά και  «βίαια» λόγω της εκτέλεσης των «νέων» διαταγμάτων με τελικό  αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό του Σώματος και την «κακοποίηση» των Στελεχών και των οικογενειών τους.

Είναι ξεκάθαρο πως οι υπεύθυνοι αυτής της τραγικής κατάληξης έχουν ονοματεπώνυμο και ευελπιστούμε ότι δεν θα συνεχίσουν να εμμένουν στη διάλυση των οικογενειών των συναδέλφων, αλλά και στον εγκλωβισμό των υπηρετούντων στις υπερ-υποστελεχωμένες, πλέον, νησιωτικές υπηρεσίες συμβάλλοντας όπως και στο 2021 σε ακόμη μία τραγωδία .

Ο ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκης Ιωάννης ως τελικός υπογράφων μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και τον καλούμε να αφουγκραστεί το μέγεθος του προβλήματος.

Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των συναδέλφων και των οικογενειών τους και τονίζουμε όπως έχουμε αποδείξει πως δεν θα χαριστούμε σε κανένα που θα προκαλέσει κακό στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ φτάνοντας αυτόν τον αγώνα μέχρις εσχάτων !!!

 

 

.com/img/a/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis