Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:39 | 27/08/2021

 

 

Μετά το "καταστροφικό" 11/2021 ΠΔ Μεταθέσεων έρχεται ακόμη ένα νομοθέτημα που  θα βάλλει όχι μόνο κατά της βαθμολογικής αλλά και της μισθολογικής εξέλιξης όπως έχει διαμορφωθεί με το νέο μισθολόγιο και εφαρμόζεται από 1-1-2017 για τους ένστολους ,έχοντας ως βασικό του χαρακτηριστικό τη  συνάρτηση του μισθού με το βαθμό που φέρει το στέλεχος. 

 

Είναι ξεκάθαρο πως η οποιαδήποτε αρνητική αλλαγή στο βαθμολόγιο θα φέρει μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις. 

 

Τα όσα προβλέπονται με το προσχέδιο τροποποίησης του π.δ. 81/2012 «Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής» (Α΄139) έχουν ως κύριο στόχο την αύξηση των χρόνων παραμονής σε κάθε  βαθμό κάτι που πριν λίγο καιρό θα φάνταζε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας αφού κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ότι αποτελεί προϊόν εργασίας κάποιων που εργάζονται για το καλό των Λιμενικών τη στιγμή μάλιστα που με τον πρόσφατο νόμο του ΥΝΑΝΠ  4676/20 (ΦΕκ 67 Α/19-3-2020) «Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές και λοιπές διατάξεις » οι όποιες εκκρεμότητες στο θέμα του βαθμολογίου είχαν ρυθμιστεί. 

 

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εις βάρος των συνάδελφων και η Ομοσπονδία μας από τη πρώτη μέρα της ίδρυσής της έχει βρεθεί απέναντι σε ένα σύστημα διαχείρισης των ζητημάτων που μας απασχολούν που καταλήγει μονίμως σε αρνητικό πρόσημο. 

 

Θεωρούμε αδιανόητο όλα τα ανωτέρω να λαμβάνουν χώρα με την έγκριση του ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη τον οποίο και καλούμε να αναλάβει τις ευθύνες του αλλά και να  προβεί στις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να αποτραπεί τουλάχιστον αυτή τη φορά και όσο είναι ακόμη νωρίς, αυτή η τραγική εξέλιξη. 

 

Η Π.Ο.Λ θα συνεχίσει να μάχεται χωρίς να μασάει τα λόγια της και να διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο για τους συναδέλφους επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο της σύγκρουσης και της ρήξης με οποίον απεργάζεται αρνητικά σχέδια εις βάρος των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. 

 

 
image
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis