Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 21/04/2021

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ. συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των συναδέλφων αναφορικά με τα όσα προκύπτουν από την εφαρμογή του 11/2021 ΠΔ Μεταθέσεων επανέρχεται προκειμένου να δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους συνάδελφους να κινηθούν με ασφάλεια κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων του τόπου επιλογής και των κοινωνικών κριτηρίων.    

Κατόπιν διαταγής του ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΠ θα πρέπει τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να προβούν σε εκ νέου δήλωση του τόπου προτίμησής τους σύμφωνα με την παρ. 7 του  άρθρου 1  του Π.Δ. 11/2021 (Α΄21) ή αλλαγή του τόπου προτίμησης σύμφωνα με τους περιορισμούς που αναφέρονται στην παρ. 3 του άρθρου 7 του Π.Δ.11/2021.

Σύμφωνα με την παρ. 7 του  άρθρου 1  τόπος προτίμησης είναι η έδρα Κεντρικής ή Περιφερειακής Υπηρεσίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία ευρίσκεται πλησιέστερα στον τόπο ο οποίος πληρεί μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) αποτελεί τόπο εγγραφής στα δημοτολόγια ή πολιτογράφησης του στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή του συζύγου ή της συζύγου του,

β) αποτελεί τόπο στον οποίο υπηρετεί το στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή εργάζεται ο σύζυγος ή η σύζυγός του,

γ) αποτελεί τόπο στον οποίο έχει ιδιόκτητη κατοικία το στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή ο σύζυγος ή η σύζυγός του,

δ) αποτελεί τόπο στον οποίον διαμένουν οι γονείς του στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή του συζύγου του ή της συζύγου του.

Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 7 η αλλαγή του τόπου επιλογής επιτρέπεται, μόνον ύστερα από νέα δήλωση του στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) μεταβολής των στοιχείων που δηλώθηκαν στην δήλωση του τόπου προτίμησης. Στην περίπτωση αυτή, η αλλαγή του τόπου προτίμησης επιτρέπεται, μόνον εφόσον μεταβάλλεται το στοιχείο με βάση το οποίο έχει δηλωθεί αρχικά ο τόπος προτίμησης,

β) τέλεσης ή λύσης γάμου ή σύναψης ή λύσης συμφώνου συμβίωσης,

γ) θανάτου συζύγου ή του αντισυμβαλλομένου στο σύμφωνο συμβίωσης,

δ) απόκτησης ιδιόκτητης κατοικίας,

ε) κατάργησης Κεντρικής ή Περιφερειακής Υπηρεσίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η έδρα της οποίας έχει δηλωθεί ως τόπος επιλογής,

στ) μετάταξης σε ανώτερη ή κατώτερη τάξη Περιφερειακής Υπηρεσίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η έδρα της οποίας έχει δηλωθεί ως τόπος επιλογής,

ζ) μεταβολής της έδρας Κεντρικής ή Περιφερειακής Υπηρεσίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία έχει δηλωθεί ως τόπος επιλογής και

η) λόγω ίδρυσης Κεντρικής ή Περιφερειακής Υπηρεσίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

 Ακολούθως διαπιστώνεται ότι  τα στελέχη θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα  από τα τέσσερα  (α) , (β) , (γ) , (δ) στοιχεία της  αποκλειστικά οριζόμενης προϋπόθεσης της παρ. 7 του άρθρου 1 του ως άνω Π.Δ

•Επιλέγοντας ως στοιχείο την (α) περίπτωση, που αφορά εγγραφή  στα δημοτολόγια ή πολιτογράφησης στελέχους ή του/της συζύγου, το στέλεχος δύναται να αλλάξει στη συνέχεια τον τόπο προτίμησης του  εφόσον προβεί σε μεταδημότευση, όπου γίνεται αν κάποιος κατοικεί μόνιμα δύο (2) χρόνια σε άλλον δήμο από αυτόν που είναι δηλωμένος κι αυτό αποδεικνύεται με δύο λογαριασμούς από ΔΕΚΟ εκ των οποίων ο ένας είναι προ διετίας κι ο άλλος πρόσφατος ή δύο φορολογικές δηλώσεις. Δεν απαιτείται η βεβαίωση διετούς κατοικίας για μεταδημότευση: α) του ενός των συζύγων για να αποκτήσει την δημοτικότητα του άλλου , β) του ενήλικου προκειμένου να αποκτήσει την αρχική δημοτικότητα που είχε ο ίδιος ή οι γονείς του. Στις περιπτώσεις αυτές υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση αντί της βεβαίωσης κατοικίας.

•Επιλέγοντας ως στοιχείο την (β) περίπτωση , που αφορά στον τόπο στον οποίο υπηρετεί το στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ή εργάζεται ο/η σύζυγός του , αν η επιλογή γίνεται βάση της Υπηρεσίας του στελέχους δεν χρειάζεται να υποβληθεί  δικαιολογητικό και στην συνέχεια δύναται να αλλάξει ο τόπος προτίμησης στην νέα υπηρεσία στην οποία υπηρετεί υποβάλλοντας νέα δήλωση χωρίς να υποβληθεί  δικαιολογητικό.

Αν η επιλογή γίνει βάση της εργασίας του/της συζύγου, το στέλεχος υποβάλει πρόσφατη βεβαίωση εργασίας - δήλωση εργοδότη του/της συζύγου του. Το στέλεχος δύναται να αλλάξει στη συνέχεια τον τόπο προτίμησης του εφόσον υποβληθεί  αλλαγή του τόπο εργασίας του/της συζύγου του. Δηλαδή μπορεί να γίνει αλλαγή τόπου επιλογής οποιαδήποτε στιγμή και για οποιοδήποτε τόπο προκύψει εργασία του/της συζύγου.

•Επιλέγοντας ως στοιχείο την (γ) περίπτωση , που αφορά στον τόπο στον οποίο έχει ιδιόκτητη κατοικία το στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή ο σύζυγος ή η σύζυγός του, αυτό δύναται να αλλάξει μόνο με την απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας και κρίνεται ως η πιο δεσμευτική επιλογή για το στέλεχος.

•Επιλέγοντας ως στοιχείο την (δ) περίπτωση , που αφορά στον τόπο στον οποίο διαμένουν οι γονείς του στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή του συζύγου του ή της συζύγου του, αυτό δύναται να αλλάξει μόνο με την αλλαγή του τόπου κατοικίας των γονέων και είναι επίσης μια δεσμευτική επιλογή για το στέλεχος.

Το στοιχείο που θα επιλεγεί για την επιλογή του τόπου προτίμησης δεν λαμβάνεται υπόψιν κατά την διαδικασία των μεταθέσεων και αφορά αποκλειστικά και μόνο  την  δήλωση του τόπου προτίμησης.

Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής η νέα δήλωση τόπου επιλογής ώστε τα στελέχη να μπορούν στο μέλλον να αλλάξουν τον τόπο επιλογής τους χωρίς ιδιαίτερες δεσμεύσεις από μία σημερινή λάθος δήλωση τους από ένα άνευ λόγου και ουσίας νομοθέτημα το οποίο επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει.

Αναφορικά με τη δήλωση κοινωνικών κριτηρίων συνίσταται η εκ νέου υποβολή όλων των προβλεπόμενων δικαιολογητικών προκειμένου οι συνάδελφοι , που εντάσσονται σε αυτές τις κατηγορίες, να έχουν πλήρως ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία ώστε να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων.

Προκειμένου όμως να συγκεντρωθούν όσα δικαιολογητικά απαιτούνται είναι πιθανό ο χρόνος που απομένει μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία 29-04-2021 ,λόγω υπολειτουργίας των αρμοδίων υπηρεσιών ελέω covid-19 αλλά και εν μέσω των ημέρων του Πάσχα, να μην είναι αρκετός .Ως εκ τούτου θεωρείται επιβεβλημένη η παράταση για την υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών .

Δυστυχώς τα όσα έχουμε καταγγείλει ως Π.Ο.Λ. αναφορικά με το νέο ΠΔ Μεταθέσεων και η δυσκαμψία στην εφαρμογή του μας υποχρεώνουν να εκδίδουμε εγχειρίδια ενημέρωσης προκειμένου να μπορέσει να γίνει κατανοητό στους συνάδελφους το νέο καθεστώς μεταθέσεων που ως βασικό του χαρακτηριστικό έχει την αδυναμία εφαρμογής!!!

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει τον αγώνα της προκειμένου οι έχοντες κοινή λογική να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο μεταθέσεων που δεν θα στηρίζεται στην αβεβαιότητα και στον εκφοβισμό των συναδέλφων .

                                                   

%25CF%2583%25CF%2586%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B1%2B%25CF%2580%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B5%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2585
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis