Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 24/11/2020

Μεγάλη έκπληξη και πληθώρα ερωτημάτων  μας προκαλεί η έκδοση του σήματος με  ΩΠ:231250/11-20 Δ/γης της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  βάση της οποίας  τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  μετά την επιστροφή τους από άδεια υποχρεώνονται  ώστε να  προσκομίσουν  αρνητικά  test  RAPID ή PCR.

Επανερχόμενοι στο αρχικό μας αίτημα για δωρεάν χορήγηση τεστ σε όλους τους συναδέλφους τουλάχιστον μία φορά το μήνα οφείλουμε να τονίσουμε τα ακόλουθα :

• Τις περισσότερες φορές δεν θα καταστεί εφικτό από το στέλεχος να κάνει το test στο χρόνο που επιθυμεί απευθυνόμενο στις δομές του Ε.Σ.Υ και του Ε.Ο.Δ.Υ.

• Ο συνωστισμός σε χώρους οι οποίοι κατακλύζονται και  από ασθενείς με covid-19 προκειμένου να κάνουν test,  εκθέτει σε κίνδυνο τους συναδέλφους που είναι υγιείς .

• Δεν είναι κατανοητή η διαφορά μεταξύ αδειούχων από αυτούς που εργάζονται στις υπηρεσίες του  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  ώστε το test να είναι υποχρεωτικό και να γίνεται με ευθύνη του συναδέλφου που επιστρέφει από άδεια;

• Από τα όσα έχουμε διαπιστώσει μέχρι σήμερα τα κλιμάκια του  Ε.Σ.Υ και του Ε.Ο.Δ.Υ., σπανίως  χορηγούν  βεβαιώσεις για το αν κάποιος είναι φορέας ή όχι.  

• Δυστυχώς για ακόμη μία φορά διαπιστώνεται ότι η ευθύνη βαραίνει τους προϊσταμένους των υπηρεσιών για την μη προσκόμιση  του σχετικού τεστ  και την περαιτέρω αντιμετώπιση του στελέχους κατά τη επιστροφή του στην υπηρεσία.

•Δεν υπάρχει μέριμνα για τους συναδέλφους που επιστρέφουν μετά την εκτέλεση υπηρεσίας σε άλλη λιμενική αρχή.

Εστιάζουμε το ενδιαφέρον σε όλους τους συναδέλφους μας,  οι οποίοι υπηρετούν στα πλωτά  του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  καθώς επίσης και  σε όλους όσους υπηρετούν  στα νησιά  του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, οι οποίοι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα καλούνται να διαχειριστούν το τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού.

 

Η φύση του επαγγέλματός μας προϋποθέτει την επαφή με τους συνανθρώπους μας, απαιτεί την έκθεσή μας σε συνθήκες επικίνδυνες για την υγεία μας, συνυπολογίζοντας ταυτόχρονα και το αντικείμενο εργασίας που δεν μας δίνει πάντα τη δυνατότητα να αποτρέψουμε τον κίνδυνο μόλυνσης από τον covid-19. Για τον λόγο αυτό επιμένουμε στην οργάνωση ενός δικτύου προστασίας των συναδέλφων με μέριμνα της Υπηρεσίας και όχι με οποιαδήποτε ατομική τους υποχρέωση. 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis