Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:18 | 28/09/2022

Ειδικά μέτρα ελήφθησαν προκειμένου να μη διαρρεύσει η επιχείρηση και μόνο όταν εξασφαλίστηκε η μυστικότητα της έρευνας, έφτασαν οι πάνοπλοι αστυνομικοί για να κάνουν 32 συλλήψεις.

 

Διαβάστε επίσης

Δύο φορές ακυρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση για το ξήλωμα συμμοριών που λυμαίνονταν τις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. Αυτό συνέβη λόγω του γεγονότος ότι η δόκιμη αστυνομικός φέρεται να παρείχε πληροφόρηση στους κατηγορούμενους.

Χθες (27/9) ελήφθησαν ειδικά μέτρα από την ασφάλεια προκειμένου να μη διαρρεύσει η επιχείρηση και μόνο όταν εξασφαλίστηκε η μυστικότητα της έρευνας, έφτασαν οι πάνοπλοι αστυνομικοί για να κάνουν 32 συλλήψεις.

Μεταξύ τους τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες καθώς όταν αναφέρονταν στους αστυνομικούς έλεγαν τη λέξη «μαύροι» ή «σκυλιά», ενώ όταν αναφέρονταν στην κοκαΐνη έλεγαν τη λέξη «άσπρη».

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν τρομοκρατήσει τους δύο επιστάτες των εστιών, όπως και τους φοιτητές τους οποίους σε πολλές περιπτώσεις πετούσαν έξω από τα δωμάτιά τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα 9 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται να έμεναν μόνιμα μέσα στις φοιτητικές εστίες. Μάλιστα, περιπολούσαν γύρω από τις εστίες και έκαναν face control στο ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από αυτές.

Σε μια περίπτωση, επίσης, απείλησαν με όπλο φοιτητή προκειμένου να του κάνουν έλεγχο ταυτότητας για να εξακριβώσουν αν πρόκειται για αστυνομικό.

Ένα άλλο στοιχείο που προκαλεί αίσθηση είναι ότι κάποια από τα μέλη του κυκλώματος είχαν κατηγορηθεί το 2011 για συμμετοχή σε σκληρή συμμορία ληστών που εισέβαλλε σε σπίτια με βαρύ οπλισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις παρενοχλούσε σεξουαλικά τα θύματά της.

«Ο αρχηγός των αρχηγών» ήταν ο 30χρονος που τραυματίστηκε από τα πυρά της αστυνομικού κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Μάλιστα, φέρεται να τη ρώτησε αν φοράει αλεξίσφαιρο και στη συνέχεια επιχείρησε να την τραυματίσει με κατσαβίδι.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο λόγος που της επιτέθηκε δεν είχε να κάνει με την επιχείρηση αλλά με το μίσος που έτρεφε για την αστυνομία.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis