Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:19 | 25/11/2020

Στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έφτασε η παραγγελία για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη.

Η εντολή δόθηκε μετά από σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία με τα ερωτήματα αν τελέστηκαν τα αδικήματα παραβίασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού, διέγερσης σε ανυπακοή και παραβίασης της διαταγής απαγόρευσης συναθροίσεων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Αρχικά οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας θα αποστείλουν έγγραφο προς τον Πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να ρωτήσουν και τυπικά ποιοι από τους συμμετέχοντες στις επίμαχες εκδηλώσεις είναι βουλευτές. Στη συνέχεια θα παρατεθούν οι περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, όπως στην Αμερικανική Πρεσβεία, στο μνημείο ΕΑΤ-ΕΣΑ και στην Πανεπιστημίου, όπως και στοιχεία.

Τέλος, τα στοιχεία της προκαταρκτικής θα διαβιβαστούν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία πιθανότατα θα διαχωρίσει τη δικογραφία σε δύο μέρη. Μία που θα αφορά τους βουλευτές και θα διαβιβαστεί στη Βουλή, και μία που θα αφορά τους περίπου 100 προσαχθέντες εκείνης της μέρας και θα ακολουθηθεί η ποινική διαδικασία.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis