Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:07 | 22/02/2015

 

«Καθαρά» είναι τα όπλα των  δολοφόνων του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην χρησιμοποίησή τους σε τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με την πρώτη βαλλιστική εξέταση των καλύκων που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Πάντως η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει συσχετισμός με ποινικές ή άλλες υποθέσεις. 

Ερευνα στο παρελθόν του θύματος

Το παρελθόν και τις αμυδρές ενδείξεις συμμετοχής του 47χρονου αρχιφύλακα, σε «περάσματα» διαφόρων... προϊόντων στη μαύρη αγορά των φυλακών, εξετάζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, αναζητώντας το κίνητρο της άγριας δολοφονίας του.

«Διακρίνουμε μία ''διαφορά'', η οποία προέρχεται από τις φυλακές, ίσως ένα ''ρίξιμο'', που μπορεί να συνδυάστηκε με άλλους ''παράγοντες'' λόγω της θέσης του, για να δοθεί ''εντολή'' εξόντωσης. Έχουμε πάρει και τον πειθαρχικό-υπηρεσιακό φάκελο του θύματος, αναζητώντας κάτι που να προσανατολίζει τις έρευνες. Το ίδιο έχουμε κάνει με τις ενδεχόμενες πειθαρχικές ποινές που έχει επιβάλει σε κρατούμενους των φυλακών και ποιοι είναι αυτοί. Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του θύματος, πρέπει να εξετάσουμε, όμως, όλα τα ενδεχόμενα για να προσδιορίσουμε τον χώρο των ''εντολέων'' και των ''εκτελεστών''» δηλώνουν οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Όσον αφορά τις έρευνες, οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, καθώς από εκεί εκτιμούν ότι προσέγγισαν και διέφυγαν οι δράστες, οι οποίοι δε θα ρίσκαραν τον εγκλωβισμό τους σε επαρχιακούς δρόμους. Παράλληλα, έχει γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να εντοπιστούν «ύποπτες» κλήσεις από την περιοχή, σε προγενέστερο στάδιο της δολοφονίας, ακόμη και στα τηλέφωνα του θύματος. Σταδιακά, αναμένεται να ληφθούν κλήσεις από το οικογενειακό, επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον του άτυχου αρχιφύλακα, όταν ξεπεράσουν το φοβερό σοκ.

Από την αυτοψία του χώρου της δολοφονίας, που συνεχίζεται ακόμη από συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής... 45 κάλυκες πυροβόλων όπλων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια για την βαλλιστική τους εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή ποινική ενέργεια.

Οι περίπου 15 προέρχονται πιθανότατα από πιστόλι των 9ΜΜ και οι υπόλοιποι από πολεμικό καλάσνικοφ. Ουσιαστικά, οι τουλάχιστον δύο δράστες, έχουν αδειάσει μία γεμιστήρα από κάθε όπλο στοχεύοντας τον 47χρονο αρχιφύλακα των φυλακών.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, εξετάζοντας το όχημα του 47χρονου, διαπιστώνουν ότι οι δράστες ξεκινούν να πυροβολούν από το πίσω προς το εμπρός μέρος του οχήματος του θύματος. Δηλαδή, προσεγγίζουν από πίσω, ανοίγοντας πυρ, πιθανόν εν κινήσει, και συνεχίζουν να πυροβολούν, παιρνώντας δίπλα από το αυτοκίνητο ακόμη και όταν βρέθηκαν μπροστά από αυτό.

Το μπορντό τζιπ του αρχιφύλακα έχει σπασμένα πίσω τζάμια, οπές στην αριστερή πλευρά του -αυτή του οδηγού και μπροστά στο παρμπρίζ. Οι ίδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι μπορεί, ο ένας δράστης να πυροβολούσε από τη θέση του συνοδηγού και ο δεύτερος από το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου των δραστών, καθώς, προς το παρόν, δεν προκύπτει να έχει βγει κάποιος από το όχημα, προκειμένου να πιστοποιήσει το θανατηφόρο αποτέλεσμα της επίθεσης ή να δώσει «χαριστικές βολές» με το 9άρι πιστόλι.

Από την πρώτη νεκροψία του του αρχιφύλακα, φαίνεται να έχει πληγεί από πίσω, στην αριστερή, αλλά και στην μπροστινή πλευρά του σώματός του, φέροντας τραύματα, στην πλάτη, τα πλευρά, το στήθος και το κεφάλι.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis