Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:18 | 10/03/2022

Καθώς οι ουκρανικές οικογένειες έφευγαν από τη χώρα τους που βρίσκεται σε πόλεμο και περνούσαν στην Πολωνία, ένας επίλεκτος Καναδός ελεύθερος σκοπευτής έκανε το αντίθετο δρομολόγιο περνώντας στην Ουκρανία μέσα στη νύχτα.

«Θέλω να τους βοηθήσω. Είναι τόσο απλό», είπε ο στρατιώτης, ο οποίος έδωσε μόνο το παρατσούκλι του «Γουάλι», σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

«Πρέπει να βοηθήσω γιατί υπάρχουν άνθρωποι εδώ που βομβαρδίζονται», τόνισε.

Στην Ουκρανία, ο Γουάλι έχει γίνει διασημότητα με τα ΜΜΕ να τον παρουσιάζουν στο κοινό και το τί μπορεί να καταφέρει – όσον αφορά στο πόσους εχθρούς μπορεί να εξολοθρεύσει.

Το πρώην μέλος του επίλεκτου Βασιλικού Συντάγματος 22e του Καναδά είπε ότι είναι μια σουρεαλιστική εμπειρία — και αυτή προέρχεται από κάποιον που υπηρέτησε τόσο στο Ιράκ όσο και στο Αφγανιστάν, καθώς και ενώθηκε με τους Κούρδους μαχητές πριν από αρκετά χρόνια για να πολεμήσει τον ISIS.

Ο Γουάλι είπε ότι οι Οκυρανοί τον υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες όταν πήγε στη χώρα τους για να πολεμήσει. «Ήταν τόσο χαρούμενοι που αποφασίσαμε να πολεμήσουμε στο πλάι τους», είπε ο Γουάλι. «Είναι σαν να γίναμε φίλοι αμέσως».

«Πριν από μια εβδομάδα, εξακολουθούσα να προγραμματίζω πράγματα», είπε για τη δουλειά που είχε ως προγραμματιστής. «Τώρα αρπάζω αντιαρματικά βλήματα σε μια αποθήκη για να σκοτώσω πραγματικούς ανθρώπους. Αυτή είναι η πραγματικότητά μου αυτή τη στιγμή».

Ο πρώην ελίτ ελεύθερος σκοπευτής των Καναδικών Δυνάμεων έχει εκτενή εμπειρία μάχης με προηγούμενες περιοδείες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ο Καναδός είπε ότι θα χάσει τα πρώτα γενέθλια του γιου του, ο οποίος είναι πίσω στο σπίτι με την υπόλοιπη οικογένειά του. Σύμφωνα με το CBC οι Καναδοί που αποφάσισαν να καταταγούν εθελοντικά στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι λιγότεροι από δέκα. Συνολικά, υπολογίζονται στους 14.500 οι ξένοι εθελοντές που είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό των Ουκρανών.

Πηγή:  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis