Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 30/06/2016

Το κράτος είναι ανύπαρκτο στους βανδαλισμούς και τις καταστροφές των Αντιεξουσιαστών – Και οι τυχόν παρόντες Αστυνομικοί φοβούνται να αντιδράσουν – Ζούμε πλέον σε πλήρη παρακμή του Κράτους Δικαίου

 Astinomikoi-Mat-Molotof-1  Astinomikoi-Mat-Molotof

Από την αρχή της Μεταπολιτεύσεως ξεκίνησε ο βανδαλισμός των πανεπιστημιακών κτιρίων, με αναρτήσεις πανό, τοιχοκολλήσεις αφισών, συνθημάτων, προσκλήσεων από τις κομματικοποιημένες φοιτητικές παρατάξεις που προχώρησε σε διάφορες αναγραφές με σπρέι στους τοίχους.

Μετά ήρθαν οι παλαβοί «καλλιτέχνες» του δρόμου με τα γκράφιτι που βεβήλωναν κάθε τοίχο ιδιωτικών και κυρίως δημοσίων κτιρίων, διεκδικώντας πνευματικές δάφνες.

Σήμερα οι οργανωμένοι αντιεξουσιαστές κουκουλοφόροι προχωρούν σε καθαρά καταστροφικές ενέργειες:

αρπάζουν προτομές πνευματικών ανδρών, καταστρέφουν μνημεία, κακοποιούν ιστορικά κτίρια των πανεπιστημίων και του ΕΜΠ, καίνε λεωφορεία και τρόλεϊ, διαλύουν ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων στο μετρό και μέσα στα λεωφορεία και τρόλεϊ, οργανώνουν καταδρομικές επιχειρήσεις με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών μονάδων και τμημάτων, τρομοκρατούν τους πολίτες και έχουν ανακηρύξει την περιοχή Εξαρχείων στην Αθήνα, σε ανεξάρτητο κράτος.

Όλα αυτά συμβαίνουν συνήθως στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Ακόμη και στους καταυλισμούς των προσφύγων και των λαθρομεταναστών, διεισδύουν ως εθελοντές, ως εκπρόσωποι ανύπαρκτων ΜΚΟ, ως ακτιβιστές και με τη συνεργασία ξένων διεθνών ακτιβιστών, παρακινούν τους λαθραίους σε ακραίες πράξεις, όπως στην Γευγελή, που τους εξωθούσαν να παραβιάσουν τα κλειστά με συρματοπλέγματα και φρουρούμενα σύνορα, για να πάνε τάχα στην Κεντρική Ευρώπη και δη στη Γερμανία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τους βάζουν να καίνε τις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν αυτούς ή γιατρούς και προσωπικό του ΟΗΕ.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το κράτος είναι ανύπαρκτο, αθέατο και οι τυχόν παρόντες αστυνομικοί άβουλοι και με δεμένα τα χέρια.

Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να διατάξει ΕΔΕ κατά αστυνομικών των ΜΑΤ, γιατί υπερέβησαν τις διαταγές κατά τη διάρκεια επίθεσης κουκουλοφόρων εναντίον τους, με βόμβες μολότοφ.

Δηλαδή ούτε να αμυνθούν δεν επιτρέπουν στους αστυνομικούς, οι αριστεροί των «γλυκέων υδάτων».

Γι’ αυτό και 300 άνδρες των ΜΑΤ ζήτησαν μετάθεση σε άλλες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από Ελληνα Αστυνομικό: Φοβόμαστε να πατήσουμε στα Εξάρχεια γιατί..."

Όλοι νοιάζονται τους παλαβούς, εγκληματίες πλέον κουκουλοφόρους, τους προστατεύουν και τους επιτρέπουν να καίνε με τις βόμβες τους τα πάντα και τους αστυνομικούς, για τους οποίους δεν ενδιαφέρεται κανείς, ούτε βεβαίως η κυβέρνηση.

Οι άνδρες των ΜΑΤ, είναι ακίνητα στρατιωτάκια, που δεν επεμβαίνουν, έλεγε ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως αρμόδιος υπουργός της άληστου μνήμης κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, τον Δεκέμβριο του 2008, όταν οι κουκουλοφόροι έκαιγαν το κέντρο της Αθήνας, παρουσία χιλιάδων ανδρών των ΜΑΤ που δεν τους επιτρεπόταν να επέμβουν και να σώσουν από τη φωτιά και τις λεηλασίες εκατοντάδες καταστήματα και κτίρια.

Η ανομία έχει παραγίνει, το κράτος είναι ανύπαρκτο και δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση, να επιβληθεί η τάξη και ο νόμος και να προστατευθούν οι πολίτες.

Η κυβέρνηση δεν κυβερνά, φλυαρεί και αναλίσκεται στη ρίψη επικοινωνιακών φωτοβολίδων, που προφανώς δεν λύνουν προβλήματα, αλλά δημιουργούν κάποια αλλά προσκαίρως. Τώρα μας παραμυθιάζει με την αναθεώρηση του Συντάγματος και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, για να ξεχάσουμε έστω παροδικά, το τσουνάμι των δημοσιονομικών, φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων πού εξαπέλυσε εναντίον της αστικής τάξης και των αγροτών, ενώ γνωρίζει ότι τίποτα από όσα λέει δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, δεδομένου ότι δεν υπάρχει συναίνεση και εμπιστοσύνη  των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων.

Έτσι τα πραγματικά προβλήματα-οικονομία, επενδύσεις, προστασία των φτωχών κοινωνικών ομάδων, καταπολέμηση της ανεργίας, πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου-μένουν στην άκρη και σαπίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιτέθηκαν σε Αστυνομικό της Τροχαίας και το φωνάζουν με ... καμάρι

Και μαζί σαπίζουν η κοινοβουλευτική δημοκρατία και το κράτος.

Η αριστεροδεξιά κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η ανοχή που επιδεικνύει προς την ανομία, σε όλους τους τομείς, στην οικονομία-φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο- σε θέματα ασφαλείας και τάξεως -κουκουλοφόροι, επιθέσεις σε αστυνομικές μονάδες- στην καθημερινότητα-επιθέσεις κατά ελεγκτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μή ακύρωση εισιτηρίων- και γενικά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ανοχής στην παρανομία και ατιμωρησίας, προκαλεί και καθοδηγεί και άλλους πολίτες, αλλά και κοινωνικές ομάδες στη διάπραξη αξιόποινων πράξεων και στην αρνητική συμπεριφορά έναντι των οργάνων του νόμου και του κράτους δικαίου.

Είναι παρατηρημένο ότι όταν ένα κτίριο ή ένας δρόμος είναι καθαρός, κανείς δεν τον ρυπαίνει όταν το κράτος λειτουργεί και τα όργανα του επιβάλλουν την τάξη και τον νόμο, ελάχιστοι θα τολμήσουν να παρανομήσουν, ενώ όταν όλα καταρρέουν -κράτος, κοινωνία, θεσμοί- ο καθένας συμβάλλει στην περαιτέρω ολοκληρωτική κατάρρευση.

Η συμπεριφορά τής κυβέρνησης δεν προκύπτει από δημοκρατική ευαισθησία, αλλά από άγνοια των κανόνων διακυβέρνησης, από ανικανότητα και από έλλειψη δεξιοτήτων των μελών της: άνθρωποι που δεν διοίκησαν ούτε περίπτερο, δεν μπορούν να διοικήσουν η χώρα και μάλιστα σε δύσκολες από κάθε άποψη συγκυρίες.

Εξάλλου οι ισχυρές ιδεοληψίες τους, ακυρώνουν κάθε καλή ιδέα η προσπάθεια, προς βλάβη της πατρίδας.

Ζούμε πλέον σε πλήρη παρακμή.

Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών,

πρώην Υφυπουργός Οικονομικών

 

Πηγή: elthraki.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis