Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
19:27 | 17/06/2022

Διακίνηση μεταναστών: Την πρωτοδίκη ποινή που είχε επιβληθεί στον 51χρονο Τούρκο διακινητή για το ναυάγιο που είχε σημειωθεί πριν από επτά χρόνια, στην περιοχή  Ψαλίδι της Κω και είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανήλικων παιδιών από το Ιράκ επέβαλε και το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 το Εφετείο επέβαλε συνολική ποινή δεκαπέντε φορές ισόβια, όσοι δηλαδή όσοι και οι πρόσφυγες επέβαιναν στη βάρκα καθώς και φυλάκιση έξι μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1.400.000 ευρώ.

Η υπόθεση για την παράνομη διακίνηση μεταναστών είχε εκδικαστεί για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2017 από το Τριμελές Εφετείο  Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, οπότε και στον 51χρονο είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης 15 φορών για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή.

Η τραγωδία είχε συμβεί στις 4 Νοεμβρίου του 2015 όταν ένα σκάφος τεσσάρων μέτρων με 15 πρόσφυγες προερχόμενο από την Αλικαρνασσό της Τουρκίας, βυθίστηκε.

Οι άνδρες του Λιμενικού κατάφεραν να σώσουν 13 άτομα ωστόσο ανέσυραν νεκρό ένα 4χρονο κοριτσάκι που ταξίδευε μαζί με τον πατέρα της και τα τρία αδελφάκια της.

Οι λιμενικοί διέσωσαν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας που έχει καταγωγή από το Ιράκ ηλικίας 10 και 9 ετών.

Η 4χρονη ενταφιάστηκε στο Μουσουλμανικό Νεκροταφείο της Κω, ενώ ο 6χρονος αδελφός της αγνοείται μέχρι σήμερα παρά τις εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του.

debater.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis