Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:14 | 29/09/2022

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Βορειοανατολικής Αττικής:

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση όλου του Δ.Σ. της Ένωσης μας με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Σκούμα Κωνσταντίνο. Το Δ.Σ. συνόδευε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. Μαυραγάνης καθώς τα προβλήματα που τέθηκαν ήταν οξύτατα, χρόνια και επιτακτικά προς επίλυση. Η συνάντηση υπήρξε ειλικρινής και από τις δύο πλευρές και ελπίζουμε ότι ο κ. Αρχηγός θα λάβει πλέον όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να υπάρξει επιτέλους εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής. Μετά και την συνάντηση αυτή και σε περίπτωση που συνεχιστεί η ίδια κατάσταση η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά πλέον τον Αρχηγό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, η χρόνια προβληματική λειτουργία της διάθεσης του αστυνομικού προσωπικού όσον αφορά τους φυλασσόμενους ‘’στόχους΄΄ και βεβαίως το μείζον θέμα της ανεπάρκειας των ατομικών μας εφοδίων.

Εκτενώς συζητήθηκε και το πρόσφατο θέμα των έκτακτων μεταθέσεων και της προβληματικής διάθεσης θέσεων.

Ειδικότερα προτάθηκαν από το Δ.Σ. τα εξής:

  • Δημιουργία νέας Υπηρεσίας διάθεσης προσωπικού για τους ευπαθείς στόχους με προφανείς σκοπούς τον εξορθολογισμού λειτουργίας σε επίπεδο Δ/νσης αφενός και αφετέρου την εξοικονόμηση κρίσιμου ανθρώπινου δυναμικού.
  • Να υπάρξει πλέον υπεύθυνη και πληρέστερη διάθεση ατομικών αστυνομικών υλικών και εφοδίων με συστηματική και οργανωμένη υπηρεσιακή μέριμνα.
  • Να υπάρξει άμεση αναπλήρωση των κενών θέσεων που προέκυψαν στις έκτακτες μεταθέσεις και να διατεθούν τουλάχιστον άλλες τόσες για να ικανοποιηθούν τουλάχιστον τα δίκαια και επιτακτικά αιτήματα των συναδέλφων.

Ήδη έχουμε σχετικές ανακοινώσεις ότι θα ικανοποιηθεί σίγουρα ο αριθμός των συναδέλφων που καταλαμβάνουν τις κενές υφιστάμενες θέσεις και ευελπιστούμε για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό στο αυριανό Συμβούλιο Μεταθέσεων (29/9/2022).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Αρχηγό για το πνεύμα ειλικρίνειας και αληθείας που πρυτάνευσε στην συζήτηση και αναμένουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis