Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:08 | 17/11/2015

Μια νέα τακτική του αντιεξουσιαστικού κινήματος που εφαρμόστηκε στις 12 του μήνα, στη διάρκεια του πανεργατικού συλλαλητηρίου κατά του τρίτου μνημονίου μέτρων και λιτότητας, είναι αυτή που βάζει δύσκολα στην ηγεσία της Αστυνομίας.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, σ' αυτή τη διαδήλωση που χαρακτηρίστηκε για τα μικρής έντασης επεισόδια, παρατηρήθηκε ότι οι ομάδες εξαπόλυσης των επιθέσεων βρέθηκαν στα άκρα μιας συμπαγούς ομάδας αντιεξουσιαστών. 
 
Υπήρχε ο κεντρικός κορμός ο οποίος τηρούσε μια φιλήσυχη στάση και από μπροστά και στην ουρά γινόταν οι καταδρομικές επιθέσεις.
 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως σημειώνεται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να μην υπάρχει η δυνατότητα της πλαγιοκόπησης και αποκοπής των ταραξιών από δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς και το κέντρο ήταν εχθρικό σώμα.
 
Για το συγκεκριμένο λόγο, η σημερινή επετειακή διαδήλωση αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον, για να παρατηρηθεί εάν η τακτική αυτή υπήρξε απότοκο προϊόν συγκυρίας, ή εφαρμόστηκε κατόπιν ειδικού σχεδίου που δοκιμάστηκε προκαταρκτικά στην αμέσως προηγούμενη πορεία.
 
www.bloko.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis