Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 25/02/2022

Με ελκτική δυνατότητα πολλών τόνων, τα συγκεκριμένα οχήματα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αναλαμβάνουν τις δύσκολες αποστολές μεταφοράς τεθωρακισμένων και άλλων τροχοφόρων μέσων σε κάθε έδαφος.

Τα ισχυρότερα οχήματα του ελληνικού στρατού αναλαμβάνουν το ρόλο θα έλξουν τους αρματοφορείς και να τους μεταφέρουν σε διάφορα σημεία της Ελλάδος προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα επιχειρησιακά τους καθήκοντα. Στην παρούσα φάση, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ηγεσία του Στρατού φαίνεται πως έχει ήδη καταθέσει αίτημα για απόκτηση νέων οχημάτων του είδους, με στόχο να ενισχυθεί η ευελιξία κίνησης των αρμάτων στα σημεία ενδιαφέροντος της χώρας.

Αυτή τη στιγμή, στην υπηρεσία του Στρατού βρίσκονται δύο τύποι των συγκεκριμένων οχημάτων. Ο πρώτος προέρχεται από την αυστριακή εταιρεία Steyr και ο δεύτερος από την αμερικάνικη Oshkosh.

To M911 της Oshkosh, με κίνηση σε 6 ή 8 τροχούς, έχει ικανότητα έλξης 65 τόνων και έφτασε στην Ελλάδα πριν δύο δεκαετίες. Έχει μεικτό βάρος 18 τόνων και το πετρελαιοκίνητο μοτέρ του αποδίδει 455 ίππους. Παράλληλα, η χωρητικότητα καυσίμου που φτάνει τα 525 λίτρα του χαρίζει μεγάλη αυτονομία κίνησης, ακόμη και με πλήρες φορτίο. Σημειώστε, επίσης, πως το M911 χρησιμοποιείται από τον στρατό των ΗΠΑ από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Με μεγαλύτερη ικανότητα έλξης που φτάνει τους 120 τόνους, το Steyr 40M60/S40 αποτελεί αυτή τη στιγμή τον ισχυρότερο αρματοφορέα που διαθέτει η Ελλάδα. Το αυστριακό όχημα εφοδιάζεται με ντίζελ μοτέρ 630 ίππων και η κίνηση μεταφέρεται στους 6 τροχούς. Η χωρητικότητα καυσίμου πλησιάζει σχεδόν τον 1 τόνο χαρίζοντας τους ευελιξία κινήσεων για πάρα πολλά χιλιόμετρα. Στον ελληνικό στρατό εντάχθηκε το 2001 και θεωρείται ένα από τα πιο αξιόμαχα οχήματα.

carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis