Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:44 | 13/06/2016

Το Σάββατο 11-06-2016 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο ΜΟΥΡΤΗ Απόστολο και τον Γενικό Γραμματέα ΚΩΣΤΟΥΛΗ Κων/νο, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Υπουργού Εσωτερικών κ Διοικητικής Ανασυγκρότησης ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ Παναγιώτη, πραγματοποίησε συνάντηση από κοινού με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας Αστυνομικό Διευθυντή ΤΟΥΛΙΚΑΓεώργιο και τους εκπροσώπους της ΕΑΥΣΦΗ.

Η Ε.Α.Υ.Ν. Ημαθίας έθεσε υπόψη του κ. Υπουργού τα κατωτέρω θέματα, για τα οποία ζήτησε από τον κ. Υπουργό να παρέμβει ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις και να υπάρξουν εξελίξεις:

α) Καθαριότητα - απολύμανση των Υπηρεσιών της Δ.Α. Ημαθίας καθώς και των κρατητηρίων του Α.Τ. Βέροιας, ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία των αστυνομικών καθώς και των πολιτών που κρατούνται. Η σύμβαση καθαριότητας έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό και οι υπηρεσίες δεν καθαρίζονται ούτε απολυμαίνονται τα κρατητήρια.

β) Προσφυγικό – κέντρα φιλοξενίας, η λειτουργία των οποίων αποδυναμώνει τις αστυνομικές Υπηρεσίες, καθόσον καθημερινά απασχολούνται δεκάδες αστυνομικοί οι οποίοι λείπουν πλέον από την καθημερινή αστυνόμευση του Νομού Ημαθίας.

γ) Έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού καθόσον σπάνια χορηγούνται εφόδια στο αστυνομικό προσωπικό, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις το προσωπικό προμηθεύεται τον εξοπλισμό του με ιδία έξοδα.

δ) Απαρχαιωμένος στόλος των υπηρεσιακών Οχημάτων που καθίστανται επικίνδυνα για οδήγηση ενώ η συντήρηση τους έχει πολύ μεγάλο κόστος.

ε) Κτιριακό πρόβλημα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας. Ενημερώσαμε για τα προβλήματα του κτιρίου και το αυξημένο ενοίκιο που πληρώνει το δημόσιο, ενώ παράλληλα παραμένει ανεκμετάλλευτο το οικόπεδο του Υπουργείου που βρίσκεται προς χρήση και ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου δίπλα στο νέο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας.

στ) Αναγνώριση της παραγωγικής Σχολής Αστυφυλάκων του Ν.2226/1994 και ακαδημαϊκή αντιστοίχιση με τα υπόλοιπα Α.Ε.Ι. της χώρας, ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι ήδη για το θέμα αυτό πραγματοποιείται σχετική μελέτη από την κεντρική Ομοσπονδία στην Αθήνα.

                                   

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis