Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:00 | 13/06/2019

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα κάνουν …πρεμιέρα πιθανότατα οι αστυνομικοί – ποδηλάτες στο κέντρο της Πάτρας. Επτά αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας θα στελεχώσουν το πρόγραμμα που ήδη έχει εφαρμοστεί με θετικά αποτελέσματα σε άλλες περιοχές της χώρας.

Τα ποδήλατα κι ο υπόλοιπος εξοπλισμός βρίσκονται ήδη στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην οδό Ερμού κι αυτό που απομένει είναι η υλοποίηση ολιγοήμερων σεμιναρίων στους αστυνομικούς, οι οποίοι στη συνέχεια θα διατίθενται καθημερινά σε περιπολίες.

[custom:google-ads]
 

Οι αστυνομικοί ποδηλάτες, για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη (ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο κ.λπ.).

Στο πλαίσιο αυτό οι περιπολίες με τα ποδήλατα εντάσσονται στον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και στην εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων αστυνόμευσης της Πάτρας, όπως το πρόγραμμα Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ., αποτελώντας εναλλακτική μορφή αστυνομικής δράσης για την προστασία και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

 Η εφαρμογή του προγράμματος εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα θα βελτιώσει το πλέγμα των αστυνομικών δράσεων στην Πάτρα καθώς ενισχύει προσθετικά την προληπτική και αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας καθώς και την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, όσον άφορα κυρίως στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης, τη συνεργασία και τις δυνατότητες συνδρομής σε άλλες Υπηρεσίες και Φορείς, ώστε να διευθετούνται ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Πάτρας και την  εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

thebest.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis