Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:56 | 14/07/2022

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, 14 Ιουλίου 2022, οι διήμερες εργασίες του 3ου για το νέο έτος, Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, σε συνέχεια των εργασιών της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, οπότε, για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε τόσο η αποτελεσματική δράση του προεδρείου όσο και η καθολική στήριξη που τυγχάνει αυτό για το χειρισμό των κρίσιμων ζητημάτων που μας απασχολούν και τα οποία, το προσεχές διάστημα, θα βρεθούν στο προσκήνιο, με σημείο αναφοράς τη δυναμική και μαζική μας συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Σεπτεμβρίου, αρχής γενομένης κατά τα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό της Χώρας.

Ενημερώνοντας, εκτενώς, για τις νέες μεγάλες μας κατακτήσεις, τους εκπροσώπους των 58 Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ απηύθυνε προσωπικά σε όλους και όλες, νέο αγωνιστικό κάλεσμα ενότητας και αποφασιστικότητας, μακριά από  αμφισβητήσεις και υπονομεύσεις του έργου της Ομοσπονδίας, ώστε με τις τεκμηριωμένες μας προτάσεις να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί, επιλύοντας προβλήματα και αναβαθμίζοντας το εργασιακό στάτους των συναδέλφων μας. Χρέος όλων, λοιπόν, όπως είπε, να δώσουμε βροντερό ΠΑΡΩΝ στη Θεσσαλονίκη, να διαμηνύσουμε παντού τι αξίζουμε και πόσο μας υπολογίζουν.

Εικόνα
1
Διαβάστε επίσης

Ξεκινώντας, με βάση και τα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει, την απαρίθμηση των θετικών πεπραγμένων και των καθοριστικών παρεμβάσεων του τελευταίου διαστήματος (βαθμολόγιο κλπ), που αποτελούν ισχυρές παρακαταθήκες για τη συνέχιση των επιτυχιών μας, αναφέρθηκε λεπτομερώς και με ιδιαίτερη οξύτητα:

1) Στην κατάργηση - διόρθωση της παράνομης και άδικης Υπουργικής Απόφασης του 2012, όταν δυστυχώς, με εξώδικη διαμαρτυρία προς την τότε Ηγεσία, του τότε προεδρείου, μειώθηκαν τα προβλεπόμενα κονδύλια για τις νυχτερινές ώρες εργασίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες αστυνομικοί να συνεχίζουν να εργάζονται νύχτα, χωρίς να αποζημιώνονται. Με παρεμβάσεις μας, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, καταργείται το συνολικό ετήσιο πλαφόν και αυξάνεται η χρηματοδότηση για τη νυχτερινή εργασία, από 48 σε 64, ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημά μας. Ταυτόχρονα, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη διεκδίκηση και της αναπροσαρμογής του ποσού της νυχτερινής ωριαίας αποζημίωσης που έχει καθηλωθεί εδώ και χρόνια, ώστε πραγματικά να αμείβεται η νυχτερινή εργασία. Το αίτημα αυτό, θα απασχολήσει κοινή συνεδρίαση των προεδρείων όλων των Ομοσπονδιών, την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου να αποτελέσει και ένα από τα κοινά σημεία αναφοράς του ενιαίου αγωνιστικού μετώπου όλων των ενστόλων.

2) Στο μεγάλο κεκτημένο, την ανωτατοποίηση της εκπαίδευσης και την αναβάθμιση των αστυνομικών σχολών, όπου μετά από επίμονες προσπάθειες και συναντήσεις μας, πείσαμε τους αρμόδιους υπουργούς να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας. Οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις θα ολοκληρωθούν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μετά την ολοκλήρωση, στις 18/7/2022, της διαβούλευσης του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

3) Στο μεγάλο και χρόνιο αίτημά μας που ήταν και επιλύσαμε, στη νομοθέτηση της νέας διαδικασίας για τις ακούσιες νοσηλείες και για τις οποίες συνεχίζουμε να ζητάμε από τα αρμόδια Υπουργεία την επίσπευση της έκδοσης των αναγκαίων ΚΥΑ για την εφαρμογή του νέου νόμου.

4) Στην οριστική επίλυση του οξυμένου προβλήματος των μεταγωγών από και προς τις νησιωτικές περιοχές και

5) Στη διασφάλιση της λειτουργίας του ΜΤΣ, ματαιώνοντας τα σχέδια εκείνων που επεδίωξαν δολίως την αποπομπή των μερισματούχων της Πρώην Χωροφυλακής και λαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του Ταμείου, για την απρόσκοπτη καταβολή του ΒΟΕΑ, χωρίς μειώσεις, βάσει νομοθετικής ρύθμισης που προωθείται από το ΥΕΘΑ.

Αναφερόμενος επίσης, στο γενικότερο νομοθετικό έργο, επεσήμανε τις θετικές διατάξεις για την αποδέσμευση της αστυνομίας από τα «πάρεργα» (ψηφιοποίηση υπηρεσιών, γνήσιο υπογραφής, επιδόσεις κλπ), ενώ ενημέρωσε το σώμα ότι ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση και δεύτερο σχέδιο νόμου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης αυτή τη φορά, για την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας, για την οποία έχουμε τοποθετηθεί με ανακοίνωσή μας από τις 17/02/2022 και σύμφωνα με όσα έχουν τεθεί στο δημόσιο διάλογο ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις θέσεις μας. Θα κληθούμε όμως να επανατοποθετηθούμε με βάση και τις τελικές προτάσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος γι’ αυτό το θέμα, όπως και για άλλα για τα οποία θα ακολουθήσουν νέες πρωτοβουλίες από το Σεπτέμβριο.

Τέλος, ο Πρόεδρος κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ενημέρωσε το Γενικό Συμβούλιο για την εξέλιξη των παρεμβάσεών μας όσον αφορά στη λειτουργία του φορέα που έχουμε συστήσει για την επικινδυνότητα της εργασίας, τονίζοντας ότι είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, έχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του με κονδύλια που υπάρχουν στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ώστε να εκπονηθούν για πρώτη φορά ουσιαστικές μελέτες για πολλά σχετικά θέματα (προσδόκιμο ζωής, επαγγελματικές ασθένειες, επικινδυνότητα υπηρεσιών κλπ).

Εικόνα
1

Εκ μέρους των εκπροσώπων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων διατυπώθηκε η αμέριστη στήριξη στο προεδρείο της Ομοσπονδίας και η προτροπή για συνέχιση της παραγωγικής του θητείας, δεδομένων των συσσωρευμένων προβλημάτων που χρήζουν αντιμετώπισης, σε μια κρίσιμη περίοδο πολλαπλών προκλήσεων και οικονομικής αφαίμαξης του εισοδήματός μας, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Σταχυολογώντας τα αιτήματα που κατατέθηκαν, έχοντας ως πρόσφατο παράδειγμα και τις εγκληματικές ενέργειες εναντίον συναδέλφων μας, εμφαντικά σημειώνουμε τη θωράκιση του αστυνομικού από τους κινδύνους που τον απειλούν, το νέο καθηκοντολόγιο και τον εξορθολογισμό της διάθεσης του αστυνομικού προσωπικού, την αξιοκρατία στις αποσπάσεις, τις προσλήψεις μέσω πανελληνίων εξετάσεων, την απόσυρση παλαιών οχημάτων, τη συνέχιση του κτιριολογικού εκσυγχρονισμού, χαιρετίζοντας την επιτυχή έκβαση του αγώνα μας για ανέγερση νέων αστυνομικών μεγάρων σε Αχαΐα, Αλεξανδρούπολη, Λευκάδα, Ημαθία και Καρδίτσα, τη χορήγηση επιδομάτων λόγω δυσμενούς διαβίωσης κλπ (π.χ. Αττική, Σκύρος, παραμεθόριος), την ηλεκτρονική εφαρμογή για τα υπομνήματα οδοιπορικών εξόδων και τα δικαιολογητικά υποψηφίων για τις αστυνομικές σχολές, την απαλλαγή από αρμοδιότητες που εμπίπτουν στη ζώνη ευθύνης του Λιμενικού Σώματος, την αντιμετώπιση του τεράστιου κόστους λόγω προσωπικής παράστασης σε δίκες που αναβάλλονται διαρκώς, τη συντηρητική εκπαίδευση, την πραγματική απεικόνιση της εγκληματικότητας και των μεταναστευτικών πιέσεων, τον προβληματικό εφοδιασμό οχημάτων με καύσιμα σε ορισμένες περιοχές, την εξασφάλιση κατασκηνώσεων, την ίδρυση Νοσοκομείου Σωμάτων Ασφαλείας, την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για το μισθολόγιο, την αναπροσαρμογή της αποζημίωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις κ.λπ.

Η Ομοσπονδία, όπως προκύπτει αβίαστα και από αυτήν την συνεδρίαση,  αφήνει το αποτύπωμά της παντού, σε κάθε αστυνομική υπηρεσία και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, εμπνέοντας με σιγουριά όλο το συνδικαλιστικό μας κίνημα ότι θα φέρει με επιτυχία εις πέρας ακανθώδη και φλέγοντα αιτήματα ολόκληρης της Ελληνικής Αστυνομίας και σύμπασας της αστυνομικής οικογένειας.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Ο Αστυνομικός έχει φωνή. Θα φτάσει εκεί που πρέπει!

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis