Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:00 | 14/04/2022

Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε σε μια πρόσφατη πρωτοφανή επιθετική ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ και των λοιπών που όπως μαθαίνουμε σύρθηκαν να υπογράψουν ένα κείμενο που φέρει ατόφια την ταυτότητα και το χαρακτήρα του γνωστού αμόρφωτου, κυκλοθυμικού, και ανύπαρκτου συνδικαλιστικά ανθρώπου τόσο γνωστού που δεν απαιτούνται ιδιαίτερες συστάσεις, συμπαρασύροντάς τους όμως στο επίπεδο του.

  Πράγματι η καταβολή της μισθοδοσίας πριν το Πάσχα ήταν «αυτονόητη» για την ΠΟΑΣΥ , όπως αυτονόητα ήταν :

• Η καταβολή του μισθού τα περασμένα Χριστούγεννα που πραγματοποιήθηκε μόλις έκλεισε η αγορά και το προσωπικό υποχρεώθηκε να κάνει Χριστούγεννα …τα Φώτα

• Η καταβολή αποζημίωσης στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας που με παρομοίου “κάλλους” ανακοίνωση, μας αποκαλούσατε επαίτες και μαζί με εμάς όλη την Ελληνική Αστυνομία που το απαιτούσε!

• Η αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου, που μάλιστα συστάθηκε Μ.Κ.Ο μνημονιακής συνεργασίας με τη Διοίκηση, αμειβόμενης μάλιστα από ευρωπαϊκά κονδύλια ,για να αποφανθεί αν πράγματι είναι επικίνδυνο. Γεγονός που προσβάλλει εκατοντάδες θύματα του βωμού του υπηρεσιακού καθήκοντος και μαζί τις οικογένειες τους, προσβάλλοντας παράλληλα και τη νοημοσύνη χιλιάδων συναδέλφων που τους θεωρούν αφελείς χαχόλους.

• Οι χαμένες ώρες νυχτερινής απασχόλησης, που παραμένουν μονάχα ως περιγραφή στις ανακοινώσεις τους με φόντο τις φωτογραφίες σε ξενοδοχειακές συνεδριάσεις ,που στήνονται μόνο και μόνο για να προσκαλούν την Ηγεσία και να ρίχνουν στάχτη στα μάτια όλων των ένστολων.

• Η «κατάκτηση» ενός βαθμολογίου για όλους που στο τέλος συμβιβαστήκατε με ένα «άδειο πουκάμισο» για ελάχιστους, γεμάτο γαλόνια αλλά χωρίς οικονομικό αντίκρισμα.

  Οφείλουμε όμως να σας αποδώσουμε τα εύσημα για τις τεράστιες επιτυχίες σας που επειδή δεν είναι αυτονόητες εκδίδετε βαρύγδουπες ανακοινώσεις :

• για την παράταση βραχείας άδειας την οποία αφού πληροφορηθείτε σπεύδετε να την ανακοινώσετε στους συναδέλφους ως συνδικαλιστικό επίτευγμα (γνωστή τακτική σας πλέον)

• για την παράταση της κανονικής άδειας που ομοίως «διεκδικείτε» και κερδίζετε, λες και λίγες ημέρες πριν την λήξη της περιόδου οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα έπρατταν κάτι διαφορετικό

  Για εμάς όμως, δεν είναι ούτε αρεστή αλλά και ούτε αυτονόητη η απαξίωση του συνδικαλισμού από το σύνολο των ενστόλων. Καταφέρατε, συνδικαλιστικά κεκτημένα ετών από τους προκατόχους σας να εξανεμισθούν οδηγώντας τον συνδικαλισμό σε τέλμα.


  Ίσως αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα δημιουργήσουν την ελπίδα της δημιουργίας και της αξιοποίησης υγιών συνδικαλιστικών φορέων που θα περάσουν μπροστά διεκδικώντας αγωνιζόμενοι και όχι προκαθήμενοι.


  Τέλος, καλά θα κάνετε αυτό που επισημαίνετε, να μην επανέλθετε εκ νέου σε άλλη πρόκληση, αλλά ούτε και άλλους να τους καταστήσετε φερέφωνα, γιατί η λίστα των αυτονόητων και μη, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που πρόχειρα σας επισημαίνουμε σήμερα.

«Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»,  Καλή Ανάσταση !

 

 

ΓΙΑ ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Χαρέλας Παναγιώτης

Πρόεδρος
Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

Ντούμας Βασίλειος

Πρόεδρος
προσωρινής Διοικούσας
Π.Ο.Α.Ε.Φ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis