Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
13:58 | 12/06/2022

Ανάρτηση του κ. Τάκη Κυριακάκου:

Βγήκε σε γνωστή ενημερωτική, τηλεοπτική εκπομπή αγανακτισμένη πολίτης και διαμαρτύρεται για την έλλειψη ασφάλειας στην περιοχή της Αθήνας όπου διαμένει, με αφορμή περιστατικό που έλαβε χώρα πρόσφατα από επίδοξους δράστες και καλώς κάνει βέβαια. Διότι η δημόσια ασφάλεια των κατοίκων της ελληνικής επικράτειας είναι αγαθό ως ορίζεται απ' το σύνταγμα της χώρας και δεν πρέπει να αποτελεί προνόμιο λίγων.

Άργησε λέει το περιπολικό να έρθει. Φυσικα η κυρία δεν γνωρίζει ότι για κάθε περιοχή υπάρχει ένα περιπολικό της Άμεσης δράσης με λιγοστές ομάδες ΔΙ-ΑΣ που καλούνται να αστυνομεύσουν τεράστιους τομείς σε έκταση και πληθυσμό και ούτε είναι υποχρεωμένος κάθε πολίτης να γνωρίζει, καθόσον αυτό είναι υποχρέωση της πολιτείας..

Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να υπάρχει εμφανής παρουσία της ΕΛΑΣ με περιπολίες στους δρόμους και τις γειτονιές κι όταν τις χρειάζονται για κάθε είδους πρόβλημα που αντιμετωπίζουν να είναι άμεσα κοντά τους.

Ετσι όπως είναι φυσικό υπό αυτές τις συνθήκες το ανάθεμα πέφτει πάντα στα πληρώματα περιπολικών και δικύκλων που αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τον όγκο δουλειάς που είναι τεράστιος.Και να τα καταγγελόμενα και να οι αναφορές σε αυτούς που για να είμαστε δίκαιοι τις περισσότερες φορές δεν φταίνε.

Πλησιαζοντας ο καιρός για την έξοδο των νέων αστυνομικών απ' τις σχολές και εν όψει των συμβουλίων μεταθέσεων της ΓΑΔΑ οφείλουμε να επισημάνουμε τα τεράστια κενά σε ανθρώπινο δυναμικό που έχουν δημιουργηθεί στα περιπολικά της ΑΔ τα οποία κενά μόλις εκτελεστούν και οι μεταθέσεις της επαρχίας και των νήσων, θα είναι μείον 30 με 40 τοις εκατό απ' την δύναμη που διέθεταν σε προσωπικό δύο χρόνια πριν.

Κι αν τώρα που πλησιάζει η περίοδος αδειών περιπολούν στην Αττική 30 με 32 περιπολικά (το νούμερο είναι αστείο, όταν κάποτε περιπολούσαν 60 και 65 στην Αττική) κι αυτά τα 30-32 θα είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Την ίδια τύχη θα έχει και το κέντρο επιχειρήσεων -τηλεφωνικό κέντρο αφού κι εκεί η έλλειψη προσωπικού είναι τεράστια και η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό επίπεδο..

Στο δια ταύτα φυσική και πολιτική ηγεσία θα πρέπει να πάρουν γενναίες αποφάσεις ώστε να υπάρξουν πραγματικά αποτελέσματα προς το καλύτερο και οι συμπολίτες μας να αισθάνονται ασφαλείς

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis