Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 20/03/2022

Πυρκαγιές μετέτρεψαν σε αποκαΐδια 86 σπίτια, το μεγαλύτερο μέρος του χωριού Κάρμπον, στην πολιτεία του Τέξας, όπου τέσσερις φωτιές που καίνε δυτικά του Ντάλας έχουν κάνει στάχτη έκταση 220.000 στρεμμάτων και στοίχισαν τη ζωή σε μια βοηθό σερίφη που βοηθούσε κόσμο στην περιοχή να απομακρυνθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Dallas Morning News.

Οι πυρκαγιές αυτές μαίνονται από την Τετάρτη και την Πέμπτη στην κομητεία Ίστλαντ, περίπου 190 χιλιόμετρα δυτικά του Ντάλας, κι έχουν περιοριστεί μόλις κατά το 30%, ενημέρωσε χθες Σάββατο το πυροσβεστικό σώμα του Τέξας.

Περίπου το 85% του Κάρμπον, χωριού με πληθυσμό 225 κατοίκων, κάηκε ολοσχερώς, ανέφερε η εφημερίδα, δημοσιεύοντας φωτογραφίες σπιτιών από τα οποία δεν απομένουν παρά στάχτη και συντρίμμια.

 

 

Ενισχυμένες από ισχυρούς ανέμους και εξαπλωνόμενες ταχύτατα χάρη στην ξηρή χαμηλή βλάστηση, οι φλόγες κατάπιαν το μεγαλύτερο μέρος του Κάρμπον μέσα σε τρεις ώρες, τόνισε στο ρεπορτάζ του απεσταλμένος της Dallas Morning News.

«Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου, είναι λες και έπεσε βόμβα. Είχαμε και στο παρελθόν πυρκαγιές, αλλά καμία σαν αυτή», σχολίασε επιχειρηματίας και πάστορας.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, κήρυξε 11 κομητείες σε κατάσταση καταστροφής και διέταξε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στην κομητεία Ίστλαντ σε ένδειξη τιμής στην εκλιπούσα βοηθό σερίφη Μπάρμπαρα Φένλι, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του.

Η αστυνομικίνα πήγαινε την Πέμπτη να ελέγξει ποια ήταν η κατάσταση ηλικιωμένου κατοίκου κι αν χρειαζόταν βοήθεια, αλλά «λόγω της ακραίας επιδείνωσης της κατάστασης και της κακής ορατότητας εξαιτίας του καπνού, το αυτοκίνητο της βοηθού Φένλι βγήκε από τον δρόμο» και το καταβρόχθισε η πυρκαγιά, δήλωσε ο σερίφης Τζέισον Ουέγκερ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KTAB/KRBC.

 

www.newsbeast.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis