Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:15 | 02/12/2015

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου την ερχόμενη Κυριακή, στον απόηχο των εκκλήσεων για «Μαύρο Δεκέμβρη».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Ελεύθερος Τύπος, στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν εκπονήσει επιχειρησιακό πλάνο για τυχόν επανάληψη του περσινού «ανταρτοπόλεμου» από τις ταράτσες στην περιοχή των Εξαρχείων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των περσινών διαδηλώσεων και των επεισοδίων που είχαν ακολουθήσει στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, αστυνομικοί και δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν χάσει τον έλεγχο, με τους «αντιεξουσιαστές» να αλωνίζουν πετώντας μολότοφ, ακόμα και ψυγείο από ταράτσες σπιτιών.

Πλάνο για επιθέσεις αντιεξουσιαστών από... ταράτσες καταστρώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Το περσινό πάθημα της ΕΛ.ΑΣ. έχει κινητοποιήσει εδώ και καιρό τους αξιωματικούς της υπηρεσίας που ετοιμάζονται για «ανορθόδοξο πόλεμο».

Οι σχεδόν 6.000 αστυνομικοί που θα αναπτυχθούν στην Αθήνα θα έχουν ως βασικό στόχο να περιορίσουν τους αντιεξουσιαστές στην περιοχή των Εξαρχείων, όπως ακριβώς έγινε στη συγκέντρωση της 17ης Νοεμβρίου στην οποία τα μέτρα τάξης χαρακτηρίστηκαν επιτυχή.

Ήδη ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προχωρήσει τις τελευταίες δέκα ημέρες σε μικρής εμβέλειας εμπρηστικές επιθέσεις, τις οποίες εντάσσουν στο πλαίσιο του «μαύρο Δεκέμβρη», ενώ εκφράζονται φόβοι ότι στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου θα κλιμακωθεί το ήδη τεταμένο κλίμα.

 

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis