Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 09/06/2021

Αστυνομικοί οι οποίοι κινούνται με ποδήλατα, έχουν αναπτυχθεί και περιπολούν στις τουριστικές περιοχές όπου είναι δύσκολο να κινηθεί περιπολικό ή μοτοσυκλέτα, στην Πιερία.

Στόχος τους, όπως αναφέρει η «Μακεδονία», είναι τόσο η καλύτερη αστυνόμευση των παραλιακών περιοχών όπου συγκεντρώνονται πολλοί τουρίστες όσο και η εξυπηρέτηση τους, παρέχοντας οδηγίες και πληροφορίες.

Ποιες είναι οι αρμοδιότητές τους;

Επίσης, σκοπός είναι η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες ή φορείς για τη διευθέτηση προβλημάτων, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματική διαχείριση ήπιων περιστατικών.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, που στελεχώνουν τις ομάδες με τα ποδήλατα, είναι νέοι, με μόρφωση και γνώση τουλάχιστον αγγλικών, ενώ όλοι σχεδόν μαθαίνουν και ξένες άλλες γλώσσες, και υπάγονται στα κατά τόπους τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας. Μάλιστα, η Αρχιφύλακας Πολυξένη Φλώρου ανέλυσε τους στόχους αυτής της δράσης στην εκπομπή «Check in στα Γεγονότα» της TV100:

Παράλληλα, στη «Μακεδονία» αναφέρεται πως ο θεσμός των αστυνομικών με ποδήλατα δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Ξεκίνησε για πρώτη φορά στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά η επιτυχία της σε χώρους με τουριστική κίνηση και στο κέντρο πόλεων, βοήθησε στη σταδιακή της επέκταση στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, ενώ ακολούθησαν κι άλλες πόλεις, όπως Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδος, Ναύπλιο και Κατερίνη, Σπέτσες, Καστοριά, Χαλκίδα, Μυτιλήνη, Χίος, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Τρίκαλα, Λευκάδα και Ύδρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis