Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 02/11/2015

Καίριο πλήγμα στην οργάνωση της μαφίας, στην περιοχή της Σικελίας επέφερε η ιταλική αστυνομία, προχωρώντας στη σύλληψη 22 ατόμων, με την κατηγορία της «προστασίας» σε εμπορικές επιχειρήσεις. Χρησιμοποιώντας την τρομοκρατία, η μαφία αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τους επιχειρηματίες της περιοχής, προσφέροντας ως αντάλλαγμα την υπόσχεση ότι δεν θα υποστούν... καταστροφές ή... ατυχήματα.

 


Η δικαστική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χάρη στις καταγγελίες συνολικά 36 εμπόρων και επιχειρηματιών της περιοχής. Στην αρχή, παρουσιάσθηκαν στην τοπική διεύθυνση των Καραμπινιέρων τρεις επιχειρηματίες, με συγκεκριμένα στοιχεία και καταγγελίες. Η έρευνα άρχισε και με την πάροδο των εβδομάδων κλήθηκαν να καταθέσουν άλλα 33 άτομα. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν τη σημασία της επιχείρησης, αφού πρόκειται για μία από τις λίγες φορές που διασπάται το τείχος σιωπής, το οποίο έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν οι εκπρόσωποι της μαφίας σε πολλές περιοχές του ιταλικού Νότου.

«Στην Μπαγκερία, ο μαφιόζικος δασμός προστασίας είχε μετατραπεί σε πραγματικό φόρο, τον οποίο επί της ουσίας κανείς δεν μπορούσε να τον αποφύγει. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν και για πρώτη φορά καταφέραμε να πετύχουμε μια τόσο ευρεία και αποδοτική συνεργασία», δήλωσε ο αξιωματικός των Καραμπινιέρων Σαλβατόρε Αλταβίλα.

 

http://www.protothema.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis