Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:14 | 05/09/2022

Συνολικά 36 ώρες χρειάστηκαν οι δύο εκτελεστές των Πετραλώνων για να εντοπίσουν το στόχο τους και να τον δολοφονήσουν εν μέση οδώ με 15 σφαίρες.

Ήταν 14.50, μεσημέρι Παρασκευής, όταν ο περίπου 25-30 ετών Κούρδος (τουρκικής υπηκοότητας) πυροβόλησε τέσσερις φορές δύο Κούρδους στην πλατεία Βάθης. Τα θύματά του τραυματίστηκαν, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι πρόθεση του ήταν να τους δολοφονήσει, καθώς ο ένας εκ των δύο δέχτηκε σφαίρες στο πρόσωπο και στην κοιλιακή χώρα.

Διαβάστε επίσης

Ο ένοπλος εξαφανίστηκε, ωστόσο, από εκείνη τη στιγμή είχε αρχίσει για εκείνον η αντίστροφη μέτρηση. Όπως αποκαλύφθηκε, δεν τον αναζητούσαν μόνο οι αστυνομικοί για να του περάσουν χειροπέδες αλλά και τα μέλη της αντίπαλης ομάδας που ήθελαν «εκδίκηση».

Οι άντρες του Ανθρωποκτονιών είχαν από κάμερες ασφαλείας το πρόσωπό του και άρχισαν να τον ψάχνουν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Πριν προλάβουν όμως να τον εντοπίσουν, τα μέλη της αντίπαλης ομάδας του έστησαν ενέδρα και τον πυροβόλησαν 15 φορές στα Πετράλωνα. Πέντε από τις σφαίρες τον τραυμάτισαν θανάσιμα στο κεφάλι και στη θωρακική χώρα.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι οι δύο άντρες που τον δολοφόνησαν ήξεραν τις περιοχές όπου κινείται και τα «στέκια» του, με αποτέλεσμα να έχουν «προβάδισμα». Αίσθηση προκαλεί ότι τόσο στο αιματηρό περιστατικό στην πλατεία Βάθης όσο και στην εκτέλεση των Πετραλώνων, οι δράστες δεν δίστασαν να «γαζώσουν» τα θύματά τους με όπλα, σε σημεία όπου υπήρχε κόσμος που θα μπορούσε να τραυματιστεί από αδέσποτες σφαίρες. Στα Πετράλωνα, σε κοντινή απόσταση από το σημείο της ενέδρας, βρισκόταν σε εξέλιξη παιδικό πάρτι.

Μία άλλη «σημείωση» που κάνουν οι αστυνομικοί και δείχνει τη «σκληρότητα» και το πόσο επικίνδυνες είναι αυτές οι ομάδες, αφορά στο γεγονός ότι οι δύο ένοπλοι των Πετραλώνων επιδίωξαν και κατάφεραν να «απαντήσουν» στην επίθεση του Κούρδου στην πλατεία Βάθης μέσα σε 36 ώρες, παρότι γνώριζαν ότι σημαντικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν παράλληλα με αυτούς το στόχο τους. «Έδειξαν ότι δεν ήθελαν να συλληφθεί ο στόχος τους και να πάει φυλακή. Ήθελαν να τον δολοφονήσουν το γρηγορότερο δυνατόν», λένε αστυνομικές πηγές.

Το θύμα των Πετραλώνων είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για ναρκωτικά και έτσι τα αποτυπώματά του περιλαμβάνονταν στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. με τα σεσημασμένα άτομα. Στο παρελθόν είχε δηλώσει στις Αρχές διαφορετικά ονόματα και τρεις διαφορετικές υπηκοότητες.

Η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών επικεντρώνεται εφεξής στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ατόμων που δολοφόνησαν τον ομοεθνή τους. Εκτιμάται ότι πρόκειται για Κούρδους ή για Τούρκους κουρδικής καταγωγής, με ποινικό παρελθόν.

Αλέξανδρος Καλαφάτης

newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis