Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:59 | 20/09/2021

Η πρόταση που ακολουθεί αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δυναμικής Πρωτοβουλίας Λαρισαίων Αστυνομικών:

Σε όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει ένα νευραλγικό πόστο το οποίο είναι επιφορτισμένο με σχεδόν όλη την ευθύνη της λειτουργίας μιας υπηρεσίας. Αυτό το πόστο δεν είναι άλλο από τον Γραμματέα.

Οι Γραμματείς όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι επιφορτισμένοι εδώ και πολλές δεκαετίες με περιοδικές αναφορές. Αυτές συντάσσονται κάθε μήνα, δίμηνο, τρίμηνο, τετράμηνο, εξάμηνο και έτος.

Όσο σίγουρο είναι ότι ο χρόνος αλλάζει την 31 Δεκεμβρίου, τόσο σίγουρο είναι ότι αν επισκεφτείς τη Γραμματεία μιας οποιασδήποτε υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας την παραμονή της πρωτοχρονιάς, θα δεις τον Γραμματέα και συνήθως κάποιον βοηθό του, σκυμμένους πάνω από σεντόνια και βιβλία (πλέον τα περισσότερα ηλεκτρονικά), να μετρούν και να καταχωρούν στατιστικά στοιχεία.

Αυτό συμβαίνει και κάθε τέλος του μήνα, αλλά και κάθε φορά που κάποια υπερεπείγουσα διαταγή του Αρχηγείου ζητά έκτακτα στατιστικά στοιχεία από όλες τις υπηρεσίες της επικράτειας.

Στατιστικά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να αντληθούν από τις ηλεκτρονικές σημαντικές αναφορές, “με το πάτημα ενός κουμπιού”.

Ως γνωστόν, καθημερινά ο Αξιωματικός Υπηρεσίας συντάσσει και αποστέλλει την ημερήσια δραστηριότητα και η Γραμματεία καταχωρεί όλα τα στοιχεία (εγκληματικότητας –παραβάσεων) των ημερήσιων αναφορών στο POL για ενημέρωση της Διεύθυνσης.

Επιπλέον το πρώτο 10ημερο κάθε μήνα συντάσσεται η στατιστική επετηρίδα, με την οποία εφαρμογή γίνεται αυτόματα έλεγχος των στόχων της Υπηρεσίας κάθε μήνα αλλά και ετησίως.

Η ενασχόληση με τις καθημερινές, αλλά και τις περιοδικές αναφορές, προϋποθέτει εργατοώρες, τις οποίες στερείται διοίκηση και προσωπικό, καθώς θα έπρεπε να διατεθούν στην ουσιαστική αποστολή της Γραμματείας. Τη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη.

Είναι επιτακτική ανάγκη, την εποχή του PoliceOnLine (POL), αυτές οι αναφορές να μειωθούν στο ελάχιστο αν όχι να καταργηθούν. Πλέον τα δεδομένα που αναφέρονται μπορούν εύκολα να αντληθούν μέσα από τις εφαρμογές του POL, χωρίς να απασχολούνται αστυνομικοί  και να κατασπαταλούνται εργατοώρες.

Περιοδικές αναφορές που αφορούν για παράδειγμα αγορανομικά στοιχεία συντάσσονται, παρ’ ότι δεν υφίσταται πλέον η υπηρεσία της αγορανομίας.

Κατόπιν αυτών, προτείνουμε την διατήρηση της καταχώρησης δεδομένων από τους Γραμματείς στην εφαρμογή του POL και την κατάργηση του συνόλου των υπόλοιπων περιοδικών αναφορών, των οποίων τα απαραίτητα δεδομένα μπορούν να εξαχθούν αυτόματα από την εφαρμογή POL με το «πάτημα ενός κουμπιού».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis