Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:09 | 11/02/2015

 

Αγνοούνται στη Μεσόγειο περισσότεροι από 200 πρόσφυγες έπειτα από τη βύθιση των τριών πλοίων που τους μετέφεραν ανοικτά της Λιβύης

Οι ιταλικές αρχές αναφέρουν, πως περισσότεροι από 300 πρόσφυγες αγνοούνται στη θάλασσα έπειτα από τη βύθιση τριών πλοίων που τους μετέφεραν ανοικτά της Λιβύης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες εννέα επιζώντων που διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή.

"Είναι εννέα, σώοι και αβλαβείς έπειτα από τέσσερις ημέρες στη θάλασσα. Οι άλλοι 300 παρασύρθηκαν από τα κύματα", ανακοίνωσε στο Twitter η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κατά την άφιξη των διασωθέντων στο νησί της Λαμπεντούζα.

Τρία σκάφη, μεταφέροντας 100 ανθρώπους το καθένα, αγνοούνται, σύμφωνα με τις συνεντεύξεις των διασωθέντων από τα δύο πλεούμενα στο νησί Λαμπεντούζα, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς η Μπάρμπαρα Μολινάριο, εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας.

Τα τρία σκάφη απέπλευσαν από τη Λιβύη μαζί με ένα τέταρτο πλεούμενο, από το οποίο η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 105 πρόσφυγες την Κυριακή σε ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, με σφοδρούς ανέμους, υψηλά κύματα και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν. Οι 29 από τους διασωθέντες πέθαναν από υποθερμία στις 18 ώρες που χρειάσθηκε η ακτοφυλακή για να τους μεταφέρει στην Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis