Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:28 | 15/05/2016

Μόλις χθες μας είπαν πάλι από την Ευρώπη -ο Ντομπροβόσκις αυτή τη φορά- ότι και η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες της κρίσης αντί να κόψουν δαπάνες, κόβουν μισθούς και συντάξεις. Το προσωπικό των ΕΔ έχει “ματώσει” και τώρα του ζητούν πάλι να δώσει …αίμα.

Πολλοί θα σπεύσουν να πουν “μα τι άλλο μπορεί να κοπεί από τις ΕΔ”. Η απάντηση είναι πάρα πολλά και δεν την δίνουμε εμείς από το μυαλό μας.

Την φωνάζουν οι οι ίδιοι οι στρατιωτικοί που ζουν και εργάζονται σε συνθήκες πίεσης και κρίσης.

Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν είτε να κοπούν, είτε η διαχείρισή τους να γίνει με διαφορετικό τρόπο ώστε να προκύψουν μέτρα και λύσεις που θα ανακουφίσουν περισσότερους και πιο ευάλωτους οικονομικά στρατιωτικούς.

Η πρόταση που ακολουθεί ανήκει σε αξιωματικό και την μεταφέρουμε ακριβώς όπως μας την έστειλε. Προς προβληματισμό και διάλογο:

“Διάβασα πρόσφατα το άρθρο σας για την μπάντα που παιανίζει όπου πολύ σωστά αναφερθήκατε  στις θέσεις ανωτάτων κ.λπ.

Θα ήθελα να συνεισφέρω και εγώ στις προτάσεις που αφορούν τόσο τον τομέα μέριμνας προσωπικού, όσο και την οικονομία χρημάτων.

α. Είναι αδιανόητο την παρούσα περίοδο και μετά από 6 και πλέον χρόνια περικοπών, ειδικότερα στο χαμηλόβαθμο προσωπικό, να γίνονται τροποποιήσεις στον κανονισμό στέγασης Αξκών στα ΣΟΑ ώστε οι Αξιωματικοί από τον βαθμό του Συνταγματάρχη και άνω να στεγάζονται χωρίς μόρια και κατ’ εξαίρεση. 

Δηλαδή κάποιος Αξιωματικός μόλις γίνει Συνταγματάρχης στεγάζεται και ξεχνά το ενοίκιο μέχρι να αποστρατευθεί..Συμφωνώ να υπάρχει κάποια ευνοϊκότερη μεταχείριση αλλά σε καμία περίπτωση στέγαση κατ΄εξαίρεση και χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

β. Στους  Σχηματισμούς ανά την επικράτεια διατίθενται πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα στους Διοικητές Συνταγμάτων-Ταξιαρχιών-Μεραρχιών κ.λπ. καθώς επίσης και στους Υποδιοικητές και Επιτελάρχες αυτών. 

Εφόσον τα σπίτια αυτά είναι επιπλωμένα (και το εννοώ ότι είναι πλήρως επιπλωμένα και με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές) να μην χορηγούνται έξοδα μεταφοράς οικοσκευής. Εδώ έχουμε να κάνουμε με περιπτώσεις που  Διοικητής Σχηματισμού έρχεται με 2 βαλίτσες πράγματα (άντε και με το αυτοκίνητο του φορτωμένο) και εισπράττει έξοδα μεταφοράς οικοσκευής τα οποία (και αυτό είναι το παράδοξο) υπολογίζονται με βάση τον βαθμό λές και η μεταφορική σε ρωτάει τι βαθμό φέρεις. 

γ. Επιπλέον και όσον αφορά την στέγαση σε ΣΟΑ θα ήθελα να σκεφτείτε ότι στεγάζοντας κατ’ εξαίρεση τους Αξιωματικούς από Συνταγματάρχη και άνω κλείνουμε σε μεγάλο βαθμό τα ΣΟΑ των μεγάλων πόλεων (Αθήνα-Θεσ/νίκη) ενώ στις υπόλοιπες πόλεις εφαρμόζοντας και την τροποποίηση που προβλέπει την κατ’ εξαίρεση σε μερικές Φρουρές και των Διοικητών Μονάδων, καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση για τα χαμηλόβαθμα στελέχη γίνεται αποπνικτική.

Militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis