Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:40 | 06/05/2022

Περιβαλλοντική πρωτοβουλία με απτό αποτύπωμα ανέλαβαν προσφάτως ο Διοικητής κ. Γερμανάκης Σπυρίδων και οι Δόκιμοι του Τμήματος Δοκίμων  Αστυφυλάκων Ρεθύμνου. Ο κ. Γερμανάκης επέλεξε να αξιοποιήσει μία ημέρα κενή εκπαίδευσης,  στον ευπρεπισμό ενός δημόσιου χώρου με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, τον οποίο θα του υποδείκνυε ο Δήμος Ρεθύμνης και η αρμόδια Δ/νση Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Η προσφορά του έγινε θερμά αποδεκτή και,  σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Δημήτρη Λελεδάκη, επελέγη το Φαράγγι των Μύλων, με κριτήρια την  υψηλή του επισκεψιμότητα και την αντικειμενική, λόγω γεωμορφολογίας του φαραγγιού,  δυσκολία πρόσβασης σε μηχανήματα καθαρισμού, αποψίλωσης  κλπ. 

Φαράγγι Μύλων Σχολή Αστυφυλάκων

Η περιβαλλοντική παρέμβαση διεξήχθη ομαλά και ήταν εξόχως αποτελεσματική. Επικεφαλής της εκστρατείας καθαρισμού του Φαραγγιού τέθηκε η  κα Παπαμιχελάκη Ειρήνη/ Αστυνόμος Β’ του Τμήματος Δοκίμων   ενώ η δράση υποστηρίχθηκε και από Μέλη του δικτύου Εθελοντών του Δήμου Ρεθύμνης «ΡΕΘεθελοντώ». 

Η Υπηρεσία Καθαριότητας προμήθευσε τους ευάριθμους εθελοντές Δόκιμους τον απαραίτητο εξοπλισμό (σάκους απορριμμάτων , εργαλεία, γάντια κλπ)  και μέσα σε λίγες ώρες, υπό το συντονισμό του Διοικητή και του Αντιδημάρχου και χάρη στην εργατικότητα και προθυμία των Δοκίμων,  η καθαριότητα είχε αποκατασταθεί σε όλο το μήκος του Φαραγγιού. 

Φαράγγι Μύλων Σχολή Αστυφυλάκων

Ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του Διοικητή κ. Γερμανάκη, της κας Παπαμιχελάκη, των Δοκίμων Αστυφυλάκων του Τμήματος  και των ΡΕΘεθελοντών, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης  και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Δ. Λελεδάκης, καταθέτουν δημοσίως τις θερμές ευχαριστίες τους και τη βαθιά τους εκτίμηση στους εμπνευστές και υποστηρικτές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. 

Το αυθεντικό ενδιαφέρον τους για το Ρέθυμνο, η συνεπής συνδρομή τους στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας, ο σεβασμός τους στο δημόσιο χώρο, ο οποίος φιλοξενεί την κοινωνική μας ζωή και τον οποίο  μοιραζόμαστε με τους ξένους επισκέπτες μας, είναι συγκινητικά, παραδειγματικά,  και άξια επαίνου. 

Περιβαλλοντική παρέμβαση στο Φαράγγι των Μύλων από τη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων

Η ανιδιοτέλεια και ο εθελοντισμός, έσμιξαν στα αισιόδοξα πρόσωπα των Δοκίμων, οι οποίοι άφησαν το υγιές και γενναιόδωρο περιβαλλοντικό τους χνάρι στα μονοπάτια του Φαραγγιού των Μύλων. Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης συγχαίρει τον Διοικητή τους και  ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες με την ευχή να έχουν Υγεία και Δύναμη να προσφέρουν τις ωφέλιμες υπηρεσίες τους στον τόπο και τους συνανθρώπους τους.     

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis