Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:03 | 20/07/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σχετικά με την καταγγελία μέλους μας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά απόσπαση του σε άλλη υπηρεσία με την αιτιολογία των έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, η Ένωση μας έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διακοπεί η συγκεκριμένη απόσπαση.

Παρόλα αυτά η διοίκηση επέμεινε στην συγκεκριμένη απόσπαση για άγνωστους προς εμάς λόγους. Για το γεγονός αυτό, και μετά από αίτημα του συναδέλφου μας, η Ε.Α.Υ.Θ. έχει χορηγήσει στον συνάδελφο νομική κάλυψη μέσω του νομικού μας συμβούλου έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Πέρα όμως από τα καταγγελλόμενα, τίθεται και ένα τεράστιο θέμα για τον τρόπο που καθημερινά τους τελευταίους μήνες διατάσσονται συνάδελφοι να μετακινούνται με αποσπάσεις και προσωρινές μετακινήσεις από προβληματικές υπηρεσίες σε άλλες επίσης προβληματικές, με μόνο αποτέλεσμα την ανακύκλωση και διόγκωση του προβλήματος και την επιβάρυνση των ήδη καταπονημένων συναδέλφων.

Θεωρούμε αδιανόητο να αποσπώνται συνάδελφοι από μία υπηρεσία όπως στην προκειμένη περίπτωση (Δικυκλιστή του Ά Τροχαίας) που έχει τεράστια έλλειψη προσωπικού και η οποία καθημερινά ενισχύεται από συναδέλφους των Τ.Τ. Λητής, Χαλκηδόνας , Μαλγάρων καθώς επίσης και από δικυκλιστές της ομάδας ΖΗΤΑ.

 Όλα τα παραπάνω τα έχουμε επισημάνει και προφορικά αλλά και με έγγραφα μας προς τον κ. Γενικό, στο οποίο επισημάναμε τις τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει και τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει δημιουργήσει το «γαϊτανάκι»  των συνεχόμενων αποσπάσεων. Μέχρι σήμερα όμως όχι μόνο δεν φαίνεται διάθεση επίλυσης του ζητήματος από την Ηγεσία, τουναντίον η όλη κατάσταση έχει γίνει μόνιμο φαινόμενο στην πόλη μας.

Η Ε.Α.Υ.Θ. βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο που ταλαιπωρείται από τέτοιου είδους άδικες μετακινήσεις παρέχοντας την πλήρη νομική κάλυψη τους. Η συμπαράσταση μας καθώς και οι ενέργειες μας θα κλιμακωθούν όσο οι διοικούντες παραμένουν αμετακίνητοι σε αναχρονιστικές τακτικές , αρνούμενοι να δώσουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

Τέλος το προεδρείο της Ένωσης, δηλώνει ότι επιφυλάσσεται των νομίμων δικαιωμάτων του για τις όποιες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες προκύπτουν από τα ανωτέρω.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis